Menu
0 Comments

Politica franceza si problemele conjugale!

Aproape ca nici nu mai conteaza ca Nicolas Sarkozy a devenit noul presedinte al Republicii sau ca partidul sau, UMP (n.r.-Uniunea Miscarii Populare), a obtinut cele mai multe mandate in legislativul din Hexagon, in conditiile in care reprezentantii dreptei si ai stangii tin capul de afis cu problemele lor familiale.

Daca divergentele dintre Sarkozy si sotia sa, Cecilia, sunt deja de notorietate, acestia fiind mai mult despartiti decat impreuna, perdanta cursei electorale pentru Elysee, Segolene Royal, a decis sa puna capat relatiei cu sotul sau Francois Hollande, nimeni altul decat liderul Partidului Socialist. “Toate cuplurile au dificultati, iar noi le avem pe ale noastre, asa ca i-am cerut lui Francois sa-si traiasca viata asa cum crede de cuviinta de acum inainte”, a declarat doamna Royal pentru BBC, consfiintind practic finalul unei relatii de 25 de ani! De notat ca cei doi nu au fost niciodata casatoriti, dar ca au impreuna nu mai putin de patru copii. Sa fie vorba de blazare, de ambitii personale sau pur si simplu o reactie in fata esecului politic.

In alta ordine de idei, premierul desemnat, Francois Fillon, are misiunea de a forma noul Cabinet, dupa ce UMP a obtinut o majoritate zdrobitoare in Adunarea Nationala, ocupand 318 locuri din cele 577 existente.

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza