Menu
0 Comments

Proba maturitatii pentru Hamilton

Aparut in lumea Formulei 1 ca o pata de culoare, la propriu, britanicul Lewis Hamilton a ajuns dupa sapte curse alergate in 2007 sa conduca detasat in clasamentul pilotilor si sa-si treaca deja in cont doua victorii, ca sa nu mai amintim de cele sapte podiumuri consecutive. Anuntat ca potential castigator la Monte-Carlo, acel loc ravnit de toti pilotii, Hamilton si-a descatusat energiile pe continentul nord-american, unde a reusit doua victorii in sapte zile.

A fost mai intai premiera de la Montreal, unde a beneficiat si de un concurs de imprejurari favorabiile, cu numeroase incidente de cursa, abandonuri si penalizari, desi in final victoria sa a fost incontestabila. A urmat la rand Indianapolis, un loc atat de sacru pentru motorsportul american, realmente Mecca sporturilor cu motor din State. Un nou pole-position si o cursa fara greseala, care i-a adus britanicului de 20 de ani al doilea succes consecutiv.

Cu un Alonso din ce in ce mai dezorientat, si parca strain de ce i se intampla la McLaren, si cu Ferrari in mare zbatere pentru ultima treapta a podiumului in ultimele curse, Lewis Hamilton pare a avea calea libera pentru un titlu mondial de senzatie. Intrebarea care sta pe buzele tuturor este unde se va opri pilotul britanic? De multe ori, tanarul Lewis lasa impresia ca este o masinarie de cursa, fara eroare, fapt care-i deruteaza si mai mult pe adversari. Nici dublul campion mondial Alonso nu pare sa mai inteleaga in ce campionat alearga si mai ales cum de nu poate sa aiba ac de cojocul mai tanarului sau coechipier.

Degeaba a scapat ibericul printre dinti cateva nemultumiri la adresa echipei, dar valoarea este valoare si Hamilton si-a demonstrat maturitatea in toate cursele acestui sezon, victoriile din Canada si SUA venind ca o confirmare a acomodarii sale in Marele Circ.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza