Menu
0 Comments

Turbulente in Orasul Sfant

In timp ce rasfoiam rapid presa online internationala, unul dintre titlurile gasite imi sare in ochi: ‘Parada gay la Ierusalim’. Hai sa citesc mai mult sa vad despre ce e vorba, imi spun. Si citesc…Sunt asaltat de cifre, multe cifre, ale fortelor de ordine mobilizate (nu mai putin de 7000 de politisti), ale celor arestati (33 la numar) si ale celor care au facut obiectul nebuniei (2000 de manifestanti pentru ‘dreptul la libera exprimare’).

Dupa ce am vazut la tv ca s-a intamplat pe strazile dragului nostru Bucuresti, dupa ce am citit mai acum cateva zile ca o astfel de manifestatie s-a derulat si la Roma (evident nu departe de Vatican), Ierusalimul era ultimul loc de pe pamant unde ma asteptam sa mai aud ca si-au dat intalnire comunitatile de homosexuali sau, ma rog, gay cum isi spun ei.

De ce nu s-or fi multumit cu Amsterdam, Berlin sau Copenhaga nu stiu, si au ales tocmai Orasul Sfant pentru a-si face publice orientarile? Ierusalimul nu mai este de mult, ce e drept, unul dintre cele mai sfinte orase din lume, dar totusi are o simbolistica puternica pentru toate cele trei mari religii monoteiste: crestinism, islamism si iudaism si era de asteptat o reactie virulenta din partea credinciosilor din partea locului.

Aceste forme de manifestare a ‘libertatilor sexuale’ in plina strada imi seamana mai mult a provocare si incitare, dar ma rog, asta e o alta discutie. Iar la Ierusalim problema putea deveni chiar grava, daca politistii nu l-ar fi identificat pe un protestatar ‘ultra-ortodox’, care a vrut, nici mai mult nici mai putin, sa plaseze o bomba pe traseul manifestantilor gay! Consecintele ar fi putut dezastruoase si pentru ce sa mai existe varsare de sange, intr-un oras si asa trecut de-a lungul veacurilor prin foc si sabie?

Pentru cei care vor sa aprofundeze stirea va pun la dispozitie legatura catre intregul material.

Tags: , ,

1 thought on “Turbulente in Orasul Sfant”

  1. Litza says:

    Asta e cea mai mare sfidare! Special au facut asta la Ierusalim. Pe deasupra aceste manifestari incita clar la violenta si ar trebui oprite. Ca sa dau un exemplu din sport, e ca si cum ar avea loc o parada a stelistilor in Stefan cel Mare si invers.
    Astia ar treui impuscati. Daca Orasul Sfant a ajuns sa gazduiasca parada gay inseamna ca suntem foarte aproape de Apocalipsa.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza