Menu
0 Comments

Blestemul lui ‘VINO’

O sosea banala de tara intre Chablis si Autun, o clipa de neatentie si principalul favorit la castigarea Turului Frantei, Alexandre Vinokourov, s-a trezit la pamant, ruinat de toate sperantele pe care si le pusese in acest poate ultim Tur al carierei si cu membrele insangerate. Dupa ce in 2006 nu a putut concura fiind prins, fara voia sa, in scandalul de dopaj sangvin din Spania, ramas in istorie sub numele de ‘Operatiunea Puerto’, acum bietul ‘Sandu’ Vinokourov se vede aruncat din nou din brate de zeita Fortuna sau cum s-o numi ea in Kazahstan.

Cate drame trebuie sa se fi consumat joi la Astana, capitala Kazahstanului, unde Vinokourov este vazut ca un zeu si unde intreaga conducere politica, in frunte cu atotputernicul presedinte Nazarbayev, a dat girul formatiei omonime de ciclism, cladite in jurul fostului rutier de la T-Mobile, ajuns o data pe locul trei in Marea Bucla. Al doilea buget din ProTour pentru o echipa cu rutieri alesi pe spranceana pentru a-l ajuta pe VINO in tentativa sa de a castiga Turul Frantei si care acum se afla naufragiata in coada plutonului, ajutandu-l pe Alexandre sa termine etapele.

Si unde mai punem ca in aceeasi etapa cu adevarat ghinionista a cazut si al doilea lider al formatiei, Andreas Kloden, clasat in trecut de doua ori pe podiumului Turului Frantei. ‘Curat murdar’ la aceasta formatie nu e lucru sanatos. Sa cada ambii lideri in aceeasi zi si sa fie practic curatati de aproape toate sansele de a castiga Turul, era greu de imaginat inaintea startului celei de-a 94-a editii a Marii Bucle.

Ce pacate sa fi facut bietul Sandu pentru a trece printr-o astfel de patanie, dar Kloden? Doi oameni inocenti, fara vreo pata la dosarul moral al plutonului si fara nume de caini inserate in dosarele medicilor cu cazier, sa aiba parte de un asemenea ghinion…

Poate in Turul Frantei divinitatea imparte dreptatea mai repede ca in oricare alt loc, dupa ce in 2006 principalul favorit al cursei, Alejandro Valverde, iesea din cursa cu clavicula fracturata pe un drum banal catre Valkenburg (Belgia). Nici nu apucase sa intre bine in Franta macar. Dar macar Valverde avea un caine, care se numea, intamplator si absolut fara nicio importanta, Pitti. Vinokourov si Kloden oare ce animalute au prin ograda?

Din aceste intamplari aparent fara legatura si puse pe seama destinului sau ghinionului se poate desprinde o concluzie cat se poate de simpla si verificata de multe ori: viata iti poate da o palma zdravana atunci cand ai impresia ca iti merge cel mai bine, in functie de principiul ‘dupa fapta si rasplata’.

P.S. Oare Lance avea ‘pile’ la Divinitate?

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza