Menu
2 Comments

Ding Junhui: talent necopt sau vesnica speranta?

Speranta snooker-ului chinezesc, Ding Junhui, a dezamagit din nou, fiind invins de o maniera categorica, pe propriul teren, de englezul Graeme Dott, desi incepuse cu mult avant disputa din optimile Mastersului de la Shanghai. Dupa un inceput entuziamant in compania conationalului Yu De Lu, pe care l-a invins cu 5-2, Ding s-a taiat ca maioneza in jocul cu fostul campion mondial, Graeme Dott.

Din totalul celor sase frame-uri jucate, Ding a contat doar intr-unul si jumatate. A deschis cu un break de 52 puncte, pentru a bifa jocul de onoare in al cincilea joc. In rest, asa cum remarca la final si Dott, o atitudine de blazare, pe care am mai intalnit-o in finala Mastersului de la Wmbley Arena (2006) cand, condus autoritar de Ronnie O’Sullivan, Ding a avut tendinta de a parasi arena.

Cu greu a fost readus inapoi de nabadaiosul Ronnie, dar din acel moment nu am mai cunscut acelasi Ding. Au urmat treceri meteorice pe la Malta Cup, Welsh Open sau China Open, pentru a fi eliminat in primul tur la Crucible de acelasi Ronnie.

Castigator a doua turnee de puncte, China Open (2005) si Trofeul Irlandei de Nord (2006), Ding a demonstrat ca are talent cu carul, numai ca pare sa fi intrat intr-o pasa proaste din punct de vedere mental. Cum remarca Graeme Dott, tanara speranta a snooker-ului chinez trebuie sa lucreze mai mult la capitolul psihic, unde pare ca intampina probleme mari.

Sper sa nu sufere din cauza mediatizarii prea mari la care este supus, stiut fiind faptul ca si in China, asa comunista cum este, presa are un impact colosal asupra persoanelor publice, iar Ding, la cei 20 de ani ai sai, sa nu fie inca pregatit pentru un astfel de avant.

Tags:

2 thoughts on “Ding Junhui: talent necopt sau vesnica speranta?”

 1. whatever says:

  Nu cred ca Ding mai este doar o speranta.Dupa cum ai punctat si tu, este deja castigator a doua turnee de puncte la numai 20 de ani.Si sunt de parere ca il vom mai vedea de multe ori ridicand cupa.
  Snookerul este insa un sport foarte solicitant din punct de vedere psihic.La o varsta asa frageda e greu sa faci fata.Bine, stiu ca spre exemplu Hendry castiga intr-o veselie pe cand era nu cu mult mai mare, dar fiecare persoana e diferita .
  Finala de la Master si meciul de azi(n-am fost acasa, vorbesc din auzite šŸ™ )demonstreaza tocmai lipsa de maturitate.Talent are cu carul numai ca pentru a juca snooker la un asemenea nivel nu-i suficient sa stii sa bagi bile in buzunar.
  P.S:Nice article;)

 2. dumy84 says:

  Multumesc šŸ˜‰

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza