Menu
0 Comments

Intre ‘cablisti’ si ‘digitalisti’

Cu ceva timp in urma a aparut primul anunt despre transmiterea campionatului englez de fotbal (Premiership) pe canalul Eurosport 2. ‘Perfect’, mi-am spus, stiind ca am deja in grila de programe respectivul post, care mai transmite, printre altele, si cateva competitii extrem de atractive, precum ChampCar, ULEB Cup sau Liga Campionilor la handbal.

Nu mica a fost surpriza cand am constatat ca de fapt meciurile nu se difuzeaza pe Eurosport 2 International, ci pe Eurosport 2 Romania. ‘Poftim? Care Eurosport 2 Romania si de ce nu s-a facut de la bun inceput distinctia intre cele doua posturi?’.

Pana la urma nu conteaza cum se numeste, dar cum vedem si mai ales unde, in conditiile in care primii doi operatori nationali de CATV nu au incheiat contracte cu acest nou post. In anuntul oficial de pe pagina in limba romana a canalului se precizeaza ca postul a intrat din prima pe trei importante patforme digitale, fapt care ma duce cu gandul la un nou episod din interminabila lupta dintre ‘cablisti’ si ‘digitalisti’, consumatorii fiind prinsi, ca deobicei, la mijloc.

Lasand la o parte interesele de culise si contractele preferentiale, un singur lucru deranjeaza cu adevarat: consumatorii sunt luati drept cobai. Primele televiziuni romanesti de profil exclusiv sportiv, TVSport si Telesport, si-au inceput activitatea oferind programe si transmisii generoase din cele mai importante doua campionate fotbalistice ale Europei (Primera Division si Premier League). Dupa aceea au renuntat treptat la aceste transmisii, preferand activitati mult mai interesante, precum luptele intre femei in ciocolata sau wrestlingul…

La fel s-a intamplat si cu postul B1TV, care a oferit (promotional) la inceputul sezonului 2006/07 doua sau trei meciuri din Primera Division si Serie A, suficient cat sa faca reclama platformei Boom, cea care a achizitionat drepturile de televizare din cele doua campionate, spaniol si italian, fiind la un pas sa cumpere si drepturile pentru Liga 1.

N-am nimic cu aceste politici de marketing, ci doar ma intreb cate antene satelit trebuie sa am la balcon pentru a putea urmari o transmisie sportiva din Spania, Italia sau Anglia, in caz ca m-am plictisit de amatorismul si scandalurile interminabile din fotbalul autohton.

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.