Menu
0 Comments

Examen de franceza pentru sportul romanesc

Lasand la o parte apropierea politica dintre cele doua natiuni din perioada interbelica, Romania si Franta au intrat, cel putin in sport, in era intalnirilor directe la nivel inalt, ca sa nu mai spuna cineva ca romanul n-ar fi frate cu frantuzul.

Astfel, primul examen de franceza il vor avea fetele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi la handbal, intalnind, joi, in sferturile Campionatului Mondial de nationala ‘Cocosului Galic’, chiar pe pamant francez, la Paris-Bercy.

Examenul de franceza pentru sportul romanesc va continua in primul weekend din luna februarie, cand echipa de Cupa Davis a Romaniei se va duela in primul tur al Grupei Mondiale…evident cu Franta, intr-o partida ce se va disputa la Sibiu. De notat ca este a treia intalnire directa in ultimii 5 ani intre cele doua natiuni, Franta castigand de fiecare data in prededentele doua dispute.

Ar fi trebuit sa jucam si la fotbal un amical cu Franta tot in luna februarie, dar nicio problema ca vom juca nu o partida, ci chiar vreo trei cu nationala lui Domenech, fosta campioana mondiala si europeana. Mai intai ne vom lua la tranta cu ‘frantujii’ la EURO 2008 din Austria/Elvetia (mai precis Elvetia pentru noi, ca jucam doua meciuri la Zurich si unul la Berna), pentru ca apoi sa-i avem drept parteneri de intrecere si in Preliminariile Cupei Mondiale din 2010. Deci alte doua meciuri asigurate.

Cam atat deocamdata despre disputele sportive romano-franceze. Sper sa iesim cu bine din ele si sa promovam clasa! Primul examen are loc, nu uitati, joi, 13 decembrie, la Paris.

Tags: , ,

1 thought on “Examen de franceza pentru sportul romanesc”

  1. dumy84 says:

    Primul examen a fost trecut cu bine. Nationala feminina de handbal a Romaniei a invins Franta, la Paris, cu 34-31, intr-una din cele mai dramatice dispute din ultimul deceniu, daca nu cea mai dramatica.

    Urmeaza examenul de tenis din luna Februarie, cand primim la Sibiu replica lui Richard Gasquet & co. Din partea noastra in prima linie va fi ‘Cneazul’ Andrei, secondat de Victor Hanescu, Florin Mergea si Horia Tecau.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza