Menu
0 Comments

Retrospective: muzicale

Anul 2007 isi consuma ultimele zile si pentru aceasta am decis ca este timpul sa lansez o campanie a retrospectivelor. Din punct de vedere muzical a fost un an foarte bogat in concerte, evenimente, petreceri, si multe altele. Retrospectiva mea muzicala are in vedere clasificarea catorva piese care au fost la mare cautare in 2007 si care au ramas de referinta. Cu alte cuvinte voi incerca un top sau mai bine spus o enumerare a celor mai frumoasa si incantatoare ritmuri din anul ce se va incheia peste doar cateva zile pentru a lasa loc unui 2008 ce se anunta la fel de animat cel putin.

  • Wawa – Sombrita

  • Darine – Ma fi Ella Enta

  • Maskio – Human Jungle

  • Samim – Heater

  • Dj Tiesto feat. Julie Thompson – Do you feel me

  • Argy – Malena

  • Perpetuous Dreamer – The Sound of goodbye (Armin van Buuren remix)

  • Fragma – Tocas miracle (Inpetto Remix)

  • Pryda – Europa

  • Martin Landsky – Let me dance

Acestea ar fi piesele care mi-au placut in mod deosebit si pe care le-am ascultat foarte mult, fie la radio, fie in seturile de la Nextlevel, A State of Trance sau Essential Mix.

Cu ‘Sombrita’ am inceput vara la Radio Deea si imi aminteste de iulie canicular. La fel si ‘Ma fi Ella’ Enta. Sfarsitul lui iulie, Liberty Parade, DJ Optick au adus in scena piesele Human Jungle si ‘Heater’. Am continuat Noptile octombriene cu DJ Tiesto, Julie Thompson si a lor piesa ‘Do you feel me’, pe care am avut placerea sa o ascult si Live la Bucuresti pe 1 decembrie. Argy cu ‘Malena’ a fost o piesa nelipsita din seturile lui Optick de la Nextlevel si nu numai. Apropierea finalului anului mi-a scos in cale alte trei piese deosebite. Mai intai ‘The Sound of Goodbye’ mixata de Armin van Buuren in episodul 325 de la A State of Trance [este chiar prima piesa din set, dupa care urmeaza Fragma cu Toca Me]. Mash up-ul realizat de cei de la Fragma la piesa ‘Toca me’ [rezultata in ‘Tocas miracle’] este realmente deosebit atat ca stil, cat si ca sound. Cat despre Pryda cu ‘Europa’ pot spune ca nu a fost set semnat de Pete Tong la Essential Mix in care aceasta productie sa nu fie aruncata pe disc. Am pastrat pentru final Martin Landsky cu a sa ‘Let me dance’ pentru ca acesta este mesajul care trebuie retinut in perspectiva lui 2008.

Cel mai tare set pe care l-am ascultat si inca il ascult cu placere este cel inregistrat de Optick si Allen pe 19 iulie 2007 la Bamboo in Bucuresti [in acceptiunea mea evident].

Cel mai bun mix este dupa mine cel realizat de Optick la Liberty Parade cu piesele Human Jungle si Heater [adorabil].

Ma feresc sa fac nominalizari in ceea ce priveste cel mai bun DJ roman sau strain pentru ca ascult mai multi maestri ai mixerelor si platanelor si nu as vrea sa minimalizez [un cuvant foarte la ordine pe scena muzicii elecronice din Romania in acest an] meritele si pozitia unora fata de ceilalti.

In ceea ce priveste partea de radio a muzicii electronice, anul 2007 a reprezentat un adevarat boom in materie, aparand doua statii noi, One FM si PRO FM Dance, pe langa deja existentul Radio Deea. Ca ascultator pot spune ca iau putin din fiecare. Spre exemplu la Deea am ascultat toata vara emisiunea Request 629, la One ascult emisiunile cu invitati de dupa-amiaza [Adrian Eftimie, Rhadoo sau Raoul] si seturile de seara [am ascultat mai mult prestatiile de vineri ale lui Rosario Internullo], pentru ca la Pro Fm Dance sa ascult mai mult dimineata pentru ca piesele comerciale constituie un bun warm-up in vederea inceperii unei noi zile.

In afara genului electro, house, trance care-mi ocupa mai mult de 90 % din spatiul de receptie muzicala am descoperit in 2007 [mai bine mai tarziu decat niciodata] trupa scotiana Capercaille de la care am retinut si ascult ca un balsam la suflet piesele ‘Seice Ruairidh’ si mai ales ‘Mile Marbhaisg’.

Cam acesta ar fi anul muzical 2007 pentru mine. Ce-mi propun pentru 2008? Cu siguranta voi continua sa ascult muzica buna si cand spun asta deja stiti la ce ma refer, cu observatia ca imi doresc sa observ mai indeaproape fenomenul si sa particip la cat mai multe evenimente. In agenda deja mi-am notat ultima sambata din luna iulie cand este programat un nou show Liberty Parade, unde sper sa ajung dupa multi ani de cautari. Putin in afara genului sa nu uitam de concertele Lenny Kravitz si Kylie Minogue de la Bucuresti. Nu sunt un pasionat al genurilor celor doi dar sunt de urmarit, ca nu se stie cand se iveste alta ocazie. Si ca mi-am amintit, in final trebuie sa-mi pun si o dorinta pentru anul muzical 2008: sa-l vad LIVE prestand la butoane pe ATB.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza