Menu
0 Comments

Politica bufonilor

‘Toti Doamne si toti trei’. Acesta ar fi putut fi un titlu bun pentru a-i caracteriza pe trei dintre cei mai importanti lideri mondiali ai momentului: George W. Bush, Nicolas Sarkozy si Hugo Chavez. Buletinele de stiri i-au surprins pe cei trei in ipostaze mai mult decat umane, cu puternice accente comice.

In timp ce liderul de la Casa Alba se afla intr-un turneu ‘istoric’ (spun analistii) in Orientul Mijlociu, manuind iatagane in Bahrain si Kuweit alaturi de seicii locali, la Paris dragul de Sarkozy se tinea de soti cu Tony Blair. Fostul premier britanic a tinut un discurs foarte spumos in fata reprezentantilor dreptei franceze, el fiind un veritabil stangist, asa cum a si declarat. Dupa ce anunta ca a fost sfatuit de consilierii sai sa vorbeasca in franceza pentru ca altfel nu ar fi inteles de auditoriu (sala era in hohote de ras), Blair ii cedeaza locul la pupitru lui Sarkozy, care, jucaus cum il stim, nu se lasa mai prejos. “Tony Blair ar putea fi singurul reprezentant al stangii in guvernul de la Paris. Este un prieten apropiat, devotat si fidel” (probabil stie el ce spune, din moment ce se insoara la vara :D). Trecand oceanul in frumoasa si insorita Venezuela, carismaticul Hugo Chavez o primeste pe ‘fermecatoarea’ (spun stilistii de aceasta data) Naomi Campbell intr-o vizita mai mult sau mai putin protocolara, gurile rele anuntand un posibil mariaj intre cei doi (pai asa draga ne-a fost vorba: schimbi macazul de la capitalismul debordant al lui nenea Briatore la socialismul cu fata mai mult decat umana a prietenului Chavez).

Acestia sunt liderii nostri mondiali, oameni si ei ca noi toti. Pe ei ii avem, cu ei defilam.

Tags:

1 thought on “Politica bufonilor”

  1. Ilici says:

    Super tare! Bine ca nu ai mai amintit de declaratia “siropoasa” a dlui Sarkozy cum ca mariajul sau cu “doamna” Carla Bruni aduce un plus de imagine Frantei. Felicitari pentru blog, te citesc cu placere.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.