Menu
0 Comments

Prezentarea sezonului de ciclism

La putin timp dupa terminarea primelor doua curse importante ale sezonului, Paris-Nisa si Tirreno-Adriatico, Onlinesport.ro relanseaza sectiunea de ciclism, propunand pagini generoase pentru noul sezon, cu alcatuirea completa a echipelor profesioniste, calendarul competitional si rezultatele celor mai importante intreceri.

Dupa scurta incalzire din Australia, Qatar, Malaysia sau California, ciclismul si-a intrat serios in drepturi pe Batranul Continent, primele curse din luna februarie pregatind Paris-Nisa si Tirreno-Adriatico, cele mai importante intreceri ale inceputului de an.

Lasand in urma disensiunile aparute intre Uniunea Ciclista Internationala (UCI) si organizatorii Marilor Tururi, sezonul 2008 se anunta unul extrem de echilibrat si disputat, avalansa de suspendari din ultimii ani bulversand complet ierarhiile sportive, sportivi noi batand la portile afirmarii.

Italienii ii spun ‘La Primavera’ sau ‘La Classicissima’. Este cea mai lunga cursa clasica din lume, intinzandu-se pe distanta a 298 de kilometri, parcursi in mare parte pe coasta de nord a Marii Mediterane. Daca Paris-Nisa si Tirreno-Adriatico au deschis sezonul curselor pe etape, Milano-San Remo are misiunea sa inaugureze stagiunea intrecerilor clasice, cei mai buni sprinteri din lume, Petacchi, Freire, Boonen, Bettini, Hushovd sau McEwen pregatindu-se din greu pentru duelul de zile mari de pe Via Roma din San Remo.

Aprilie este luna clasicelor, Turul Flandrei cu ai sai ‘Munti’ ai Flandrei si Zid al Gramontului in program, pavatele prafuite din Paris-Roubaix, vanturile laterale din Gent-Wevelgem sau Zidul de la Huy din Sageata Valona reprezentand un adevarat festival de intreceri pentru orice iubitor al sportului cu pedale. Dupa clasicele flandriene urmeaza cele din Ardeni, cu Amstel Gold Race si Liege-Bastogne-Liege, decana clasicelor de o zi, in prim-plan.

Marile Tururi reprezinta in fiecare an momentul de varf pentru orice ciclist profesionit, fie ca e vorba de Turul Italiei (Il Giro), Turul Frantei (Le Tour) sau Turul Spaniei (La Vuelta), intreaga atentie se concentreaza asupra acestor curse de trei saptamani, care propun intalnirea cele mai aprige sprinturi si cele mai temute catarari din lume.

Si daca ‘La Primavera’ deschide sezonul, cum altfel putem trage cortina mai bine decat cu ‘Clasica frunzelor moarte’ sau Turul Lombardiei. La final, dar nu in cele din urma, anul 2008 aduce in premiera ciclismul romanesc mai aproape de elita, dupa ce Turul Romaniei a fost inclus pentru prima data in istorie in calendarul UCI.

Toate aceste curse si inca multe altele vor fi prezentate in 2008 pe Onlinesport.ro, fiecare cu momentele ei de glorie, drama si suspans. Va astept alaturi de noi in frumoasa si uneori zbuciumata lume a sportului cu pedale.

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza