Eu sunt INDY, voi?

Ovalul de o mila si jumatate din Indianapolis a gazduit, duminica seara, a 92-a editie a legendarei curse de 500 de mile, un adevarat monument al sporturilor cu motor din State si nu numai. Ca in fiecare an cei mai buni 33 de piloti si-au obtinut dreptul de a participa la mare intrecere, din pole position plecand neo-zeelandezul Scott Dixon de la puternica echipa Target Chip Ganassi.

Pentru al doilea an consecutiv am avut posibilitatea sa urmaresc cursa LIVE in Romania prin intermediul postului Sport Klub (salutari pe aceasta cale pentru initiativa si la mai multe transmisii) si cele aproape patru ore petrecute in faza televizorului au meritat cu prisosinta. Spectacol, culoare, sunetul motoarelor, fumul pneurilor incinse, viteza cat cuprinde, nelipsitele vizite in zidul de protectie si alte cateva acrosaje au facut deliciul celor peste 300 de mii de spectatori prezenti in tribunele Indianapolis Motor Speedway si a milioanelor de telespectatori din intreaga lume.

Personal am tinut cu Marco Andretti, fiul lui Michael si nepotul legendarului Mario, dar pana la urma s-a impus Scott Dixon, un vitezist desavarsit care a condus mare parte din intrecere. Lasand la o parte faptul ca invingatorul a castigat undeva in jurul a trei milioane de euro sau ca Danica Patrick a fost foarte aproape de a-i altoi cateva lui Ryan Briscoe, vreau sa subliniez altceva prin acest material. Cronica cursei poate fi gasita aici.

La doua zile de la marea cursa, cu mintea inca la depasirile de pe ovalul american, am primit cu bucurie un comentariu tocmai de la fata locului, de la cineva care s-a aflat in tribune si a urmarit cursa LIVE. Astfel am descoperit cateva poze extraordinare de la eveniment, imagini care te introduc in atmosfera cursei si pe care camerele televiziunii producatoare ESPN nu avea cum sa le surprinda. Am descoperit asadar INDY 500 editia a 92-a altfel decat o vazusem eu pe micul ecran, cu o emotie deosebita.

Tinand cont ca urmaresc cursele americane de monoposturi din 1996, pot spune cu mana pe inima ca sunt cu adevarat INDY si va invit si pe voi sa ma urmati, dar nu inainte de a vedea pozele de aici.

7 Comments on "Eu sunt INDY, voi?"


 1. Cu mare placere, multumesc de invitatie πŸ˜‰ Ar fi un vis devenit realitate ca pe 24 iunie 2009 (atunci se va alerga editia a 93-a) sa fiu un Indy adevarat, prezent la fata locului πŸ™‚

  Reply

 2. Da. Au in interiorul sasiului un loc special unde-si pun bidonasul cu apa (sau ma rog ce bauturica au ei pregatita de la boxe). Castile au in zona din fata un loc special pentru furtunul respectiv. Asa pilotul se poate hidrata cand simte nevoia.

  Ai urmarit cursa de la Fort Worth de week-endul trecut?

  Reply

 3. Multumesc de informatii. Am vazut cateva secvente la TV, unde mai toate posturile transmit sport in week-end.
  Inca lucrez sa ma dumiresc cu clasificarea diferitelor tipuri de curse si care si pentru ce conteaza. Am vazut ca in iulie e pe Indianapolis Motor Speedway o alta cursa, Allstate 400, destul de mult asteptata si pentru care cele mai bune bilete (cele mai valoroase ca pret) s-au vandut deja.

  Reply

 4. Cu placere πŸ˜‰ Aceea este cursa campionatului NASCAR, un alt spectacol suta la suta american. Folosesti Yahoo Messenger? Imi poti da un Add la dumy84.

  Reply

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza