Menu
0 Comments

Tricolorii au plecat la EURO: ganduri si asteptari

Jucatorii primei reprezentative de fotbal, alaturi de intreaga delegatie de oficiali, au decolat, luni dimineata la ora 11:55, de pe aeroportul Henri Coanda cu destinatia Elvetia, acolo unde echipa Romaniei va participa in perioada 7-29 iunie la turneul final al Campionatului European.

Sursa foto: Vlad Constantinescu | Onlinesport.ro

Imbracati in costumele de prezentare si afisand o atitudine relaxata, tricolorii s-au adunat incepand cu ora 10:30 in salonul prezidential de la aeroportul international Henri Coanda, primul sosit fiind chiar capitanul Cristi Chivu.

Jucatorii nationalei au avut parte de o intalnire neprogramata cu presedintele Romaniei Traian Basescu care, dupa ce a strans cordial mana tuturor membrilor delegatiei, a primit cadou de la Adrian Mutu un tricou cu numarul 10.

Jucatorii pregatiti de Victor Piturca au parasit Romania la ora 11:55 la bordul unui Airbus 318 apartinand companiei Tarom, destinatia fiind orasul elvetian Saint-Gallen, acolo unde va fi stabilit cartierul general pentru turneul final.

Romania va debuta la EURO 2008 in compania Frantei pe 9 iunie.

Lasand la o parte randurile oficiale de mai sus, imi permit cateva consideratii de ordin personal legate de acest Campionat European. Pentru mine acesta va fi al…(92, 96, 2000, 2004) cincilea turneu final si al treilea cu prezenta romaneasca. Daca in Anglia 96 priveam cu entuziasmul pustiului de 12 ani, iar in 2000 am trait la cel mai inalt nivel emotional penaltyul lui Ionel Ganea de la Charleroi, acum in Elvetia 2008 (pentru ca intr-o prima faza pentru noi romanii va fi doar Elvetia, nu si Austria) privesc totul cu maturitate si realism.

Intr-o grupa considerata a mortii, desi toti jucatorii sunt mai mult decat vii (sau cel putin asa ne place sa credem) Romania pleaca cu sansa a patra (cum bine a zis sau s-a scapat Contra). Degeaba ne mangaie parinteste pe crestet alte Benzema, Buffon si altii ca trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant. Asa se spune, ca doar nu s-ar fi facut sa iasa Robben la rampa si sa spuna ceva de genul: “noi cu romanii ne-am facut deja socotelile, eu Snijder si Van Persie il umflam pe Lobont ala”.

Exista diplomatie si in fotbal, un sport mai politizat decat altele, si totul trebuie privit cu realism. Despre ai nostri nu pot spune decat ca este tot ce aveam mai bun de oferit in acest moment. Multi au plans dupa Bratu, un atacant de toata isprava de altfel, dar eu am plans dupa un singur jucator pentru acest EURO. Din Liga 1 mi-a placut mult de acest Florin Costea de la Universitatea Craiova, un atacant pur sange cum ar spune un sablon fotbalistic. Are clasa acest Costea, are simt in fata portii si plus de asta la varsta lui o prezenta in lotul tricolor ar fi insemnat enorm.

Nu comentez criteriile de selectie pentru ca nu vreau sa intru in categoria celor amintiti de Marica pe site-ul sau ca as strica atmosfera de la lot. Sustin Romania ca si la precedentele turnee finale, vreau sa ne calificam mai departe, imi place sa cred ca vom iesi din aceasta grupa de foc si sper ca multe rauri de cerneala virtuala sa curga despre acest EURO.

Tags: , , , ,

1 thought on “Tricolorii au plecat la EURO: ganduri si asteptari”

  1. Gorefest says:

    sa dea Dumnezeu sa repetam performanta din Olanda … atunci eram considerati si noi si portughezii drept Censeresele grupei , si totusi am iesit …. caam clacat in fatza italienilor este alta poveste , eu vroiam sa punbctez insa ca se poate sin in grupe unde nimeni nu-ti da sanse sas furnizezi mare supriza … sa-mi fie iertat sablonul atat de uzitat in sport dar ” faptul ca pornim cu ultima sansa ne poate fi un avantaj” depinde acum de forta noastra de concentrare si de agresivitatea pe care Piti le-o poate insufla ..pana acum a facut a reusit sa faca treaba superba cu un lot decimat la preluarea mandatului lui de scandauri , probleme disciplinare si interese fatarnice de alcatuire de lot ….am incredere intr-o evolutie cel putin cu capul sus a baietilor nostri …… HAI ROMANIA !!!!

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.