Menu
0 Comments

Stelica de la radio si furtul intelectual

Stiu ca traim in Romania si, pe langa faptul ca asta ne ocupa tot timpul, intalnim zilnic fel de fel de situatii, care mai de care mai comice si triste in acelasi timp. Din site in site ajung vineri seara (in timp ce-mi ascultam emisiunea lui Tiesto de la Radio 538 ) in spatiul virtual al unui alt radio, din Romania de aceasta data, care intamplator se vrea a fi de sport. Vad un titlu despre transferul lui Giuly la Paris Saint Germain si zic ‘hai sa vedem ce aduc baietii astia in plus’. Ce sa vezi in plus? Nu mare mi-a fost surprinderea sa constat ca respectivul material era copiat la modul grosolan de pe ONLINESPORT.RO (primul si singurul ziar electronic de sport din .RO, fie ca unora le convine mai mult sau mai putin, dar pentru noi vorbesc literele si cifrele, si nu amatorismele sau micile hotii la care se preteaza unii si altii…deontologi mari cand vine vorba de statute si pozitii in breasla). Iata mai jos exemplul furtului la care s-a pretat acest ‘Stelica de la radio’.

Revin la articol si aduc in fata celor interesati cateva evidente despre furtul grosolan al autorului, un anonim Stelian Ionescu pe numele lui. Pe langa faptul ca mi-a copiat textul ordinar, acest Stelica mai este si foarte deficitar la capitolul exprimare. Asa se face ca ‘mesterul’ nostru in COPY/PASTE pune virgula intre subiect si predicat si nu o data, ci chiar de doua ori intr-un singur paragraf. Asta din dorinta de a-si pune si el amprenta prostiei la textul gata copiat de la altii. Mai bine il lasai cum era, ca era bine, decat sa te faci de ras…’stimabile’. PENIBIL.

Apoi din aceeasi dorinta de a arata autenticitatea textului sau copiat de pe ONLINESPORT.RO, acest Stelica Ionescu isi dateaza materialul cu (atentie !!!) 08:46:00, evident ziua de gratie 18 iulie 2008. Pai bre amatorule de presa la ora aia matale nici nu erai inca sculat (ca sa nu spun trezit ca ti-as face fara sa vreau un compliment), iar transferul lui Giuly la PSG s-a oficializat la ora locala a Parisului 13:30 (o ora mai tarziu in Romania). Asa ca inca o data esti PENIBIL.

Ce sa mai spun in fata unui asemenea individ, care se crede probabil in mintea lui mare jurnalist si, in loc sa puna mana cu adevarat pe meserie si sa aiba minima decenta de a-si scrie propriile texte, prefera sa copieze de la altii.

A mai scos el pe ici, pe colo unele paragrafe dar furtul ramane furt si pentru asta nu-mi ramane decat sa-i acord acestui amator al presei un mare cartonas rosu si sa-i urez in continuare: vizionare placuta a ziarului ONLINESPORT.RO si poate intr-o va invata sa scrie corect sau cel putin sa-si vada cu decenta lungul nasului.

P.S. Textul original, asa cum a fost scris el cu documentare serioasa si publicat la scurt timp dupa anuntul clubului PSG, poate fi consultat accesand acest link.

P.P.S Acest material dedicat lui Stelica de la un post de radio se incadreaza la categoria DIVERSE din simplul motiv ca personajul respectiv si ‘opera’ lui reprezinta nici mai mult, nici mai putin decat un fapt divers din existenta cotidiana.

Tags: , , ,

1 thought on “Stelica de la radio si furtul intelectual”

  1. sa-i stea in gat 😀

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.