Menu
0 Comments

Ei cu LOVE, noi cu LIBERTY…Parade

Saptamana abia incheiata a fost una de referinta in peisajul muzical electronic, ziua de 19 iulie marcand in doua locuri diferite din Europa doua evenimente cu adevarat speciale. Autostrada B-1 din Dortmund a gazduit o noua editie a celebrei de acum LOVE PARADE, in timp ce, intre Venus si Saturn, LIBERTY PARADE-ul romanesc a imbracat tarmul romanesc al Marii Negre intr-o mantie de sunet si culoare.
Aparuta ca un manifest politic care promova ideea de pace si unitate in ultimii ani ai Berlinului divizat, Love Parade s-a transformat peste ani intr-una dintre cele mai mari petreceri in aer liber din lume, locul unde anual se strang peste un milion de oameni din intreaga lume pentru a-i asculta pe cei mai buni DJ ai momentului.

Si cum totul in Occident inseamna afacere, negot, profit si tine de partea financiara, Love Parade a devenit inevitabil un nume, un brand si astfel au aparut si problemele, care au culminat in 2007 cu mutarea petrecerii din Berlin in Essen, pentru ca in 2008 gazda evenimentului sa fie autostrada B-1 din Dortmund in bazinul Ruhr.

Ca un raspuns la aceasta provocare lansata de edilii capitalei Germaniei, fanii muzicii trance, techno sau break beat au doborat recordul de audienta la Dortmund, unde s-a inregistrat prezenta cea mai numeroase din istoria petrecerii: 1.600.000, adica un milion sase sute de mii. Incredibil. Si toate eforturile au meritat, 250 de DJ incalzind atmosfera pe scena principala si cele 40 de camioane care au strabatut zona de 2 kilometri rezervata Love Parade.

Nu au lipsit de la butoane Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, Richie Hawtin, David Guetta, Moby si multi altii care au raspandit cu muzica lor tone de decibeli de dragoste.

Revenind pe plaiurile noastre, Liberty Parade-ul de anul acesta nu a surprins printr-un line up exceptional la capitolul ‘stranieri’, dar cu siguranta a incantat prin prestatiile DJ-ilor romani, de la Lucian Barbulescu in warm-up si pana la Pagal in after muzica fiind la inaltime. Potrivit estimarilor oficiale au fost prezenti peste 15.000 de oameni, aproape de recordul detinut pana in prezent de Fatboy Slim (n.r.-20.000).

Personal mi-a placut incalzirea facuta de Lucian Barbulescu si DJ Andi si am fost cu adevarat incantat de setul lui Vali Barbulescu, acesta avand laudabila initiativa de a mixa o ora piese suta la suta autohtone (productii si remixuri). S-a auzit foarte bine si asta a demonstrat ca romanii urca incet dar sigur in sferele inalte ale fenomenului electro. Allen si Optick au fost din nou prezentele cu cele mai vechi state la Liberty Parade, cat despre straini personal as fi preferat doar un set de doua si restul alti DJ romani, ca ar fi fost destui capabili sa mixeze.

Publicul? Sunt unii si altii care acuza faptul ca numarul mare de oameni ar fi fost mult mai mic daca ar fi fost cu intrare platita, sau ca jumatate din cei de acolo n-aveau nicio treaba cu fenomenul. E posibil ca acestea sa fie adevarate, dar pana la urma trebuie sa admitem ca fenomenul in Romania este inca intr-un stadiu incipient si ca pentru crearea unei culturi muzicale in aceasta disciplina este nevoie de timp. Altfel, ma abtin de la comentarii suplimentare si las muzica sa vorbeasca in locul meu, piesa de mai jos fiind mixata de ATB in deschiderea interventiei sale de la Love Parade-ul din 2006.

P.S. Pe cand si putin Trance la Liberty ? 😀

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=WslvK3iCrxA]

Heartbreaks and promises, I’ve had more than my share
I’m tired of giving my love and getting nowhere, nowhere
What I need is somebody who really cares
I really need a lover, a lover who wants to be there
It’s been so long since I touched a wanting hand
I can’t put my love on the line, that I hope you’ll understand

So baby if you want me
You’ve got to show me love
Words are so easy to say, oh ah yeah
You’ve got to show me love

So baby if you want me
You’ve got to show me love
Words are so easy to say, oh ah yeah
You’ve got to show me love

There’s nothing that you can tell me
You’ve got to show me love
There’s only one key to my heart
You’ve got to show me love

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.