Menu
0 Comments

Marele Circ la lumina reflectoarelor

In continuarea procesului de export a Formulei 1 pe alte continente, Bernie Ecclestone a mai scos din jobenul sau de idei o noua si foarte interesanta aplicatie, punanad monoposturile Marelui Circ sa concureze in Singapore, pe un circuit stradal considerat de Lewis Hamilton de doua ori mai solicitant decat cel din Monaco si, cel mai important, in premiera la lumina reflectoarelor.

Afacere foarte profitabila pentru acest ‘guru’ al Formulei 1, tinand cont de tribunele arhipline si de pastrarea audientelor pe Batranul Continent, Grand Prix-ul din orasul-stat Singapore a fost primit bine si de piloti, desi majoritatea si-au exprimat usoara dezamagire fata de usoarele denivelari existente pe traseu. Chiar si asa premiera alergarii in nocturna a fost trecuta cu bine, antrenamentele libere si calificarile desfasurandu-se in conditii optime.

Duelul de la distanta dintre principalii pretendenti la titlul mondial din 2008 a continuat si sub lumina reflectoarelor din Singapore, unde brazilianul Felipe Massa a reusit cel mai bun timp in calificarile Grand Prix-ului gazduit de orasul-stat din Asia de Sud-Est.

Echipierul de la Ferrari a devenit astfel primul pilot din istorie care impune timpul de referinta pe circuitul Marina Bay, performanta sa de 1:44.801 fiind una cu adevarat impresionanta.

Desi a detinut pole-ul pentru cateva fractiuni de secunde, Lewis Hamilton de la McLaren-Mercedes s-a multumit in final doar cu a doua pozitie la startul cursei de duminica, timpul sau fiind mai slab cu 664 de miimi.

Linia secunda a grilei va fi deschisa de finlandezul Kimi Raikkonen care, dupa ce s-a redresat in extremis in doua situatii limita, a reusit al treilea timp, oprind cronometrul dupa 1:45.617.

Campionul mondial in exercitiu va fi urmat de polonezul Robert Kubica, reprezentantul echipei BMW Sauber terminand sesiunea de calificari cu timpul de 1:45.779, in spatele sau clasandu-se Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) si coechipierul Nick Heidfeld.

M.P. din Singapore: Rezultate calificari si antrenamente libere

Mai multe amanunte despre Grand Prix-ul din Singapore pe pagina F1 a ziarului electronic Onlinesport.

Tags: ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza