Menu
0 Comments

Rossi 68

Stiu ca numarul ‘Doctorului’ este 46 si ca in fiecare sezon in care a fost campion mondial italianul a renuntat la numarul 1 in favoarea acestuia, dar dupa Marele Premiu al Statului San Marino pilotul echipei Fiat Yamaha ar putea foarte bine sa concureze cu 68. De ce? Pentru ca incepand de duminica Valentino Rossi a egalat recordul de victorii apartinand legendarului Giacomo Agostini, ambii piloti avand acum acum 68 de succese fiecare in Campionatul Mondial de Motociclism.

Dupa doua sezoane secetoase ‘Il Dottore’ a revenit puternic in 2008, demonstrandu-si o data in plus talentul si calitatile de mare pilot. N-as vrea sa se inteleaga ca am aparut ca ciuperca dupa ploaie si ma erijez intr-un mare fan Rossi. Nu am fost si nici nu sunt, dar Cezarului trebuie sa-i fie dat ce i se cuvine si Rossi este Cezarul, Principele, Regele Motomondialului de Viteza.

Lasand la o parte micile rivalitati de pe circuit si din afara lui, Rossi s-a maturizat si a facut-o in bine. Mai intai si-a rezolvat problemele cu fiscul italian, dupa mine principala cauza a declinului din 2006 si 2007, a batut cu pumnul in masa la Yamaha si a cerut ordine, si o cat mai mare implicare in proiectul MotoGP, pentru ca nu in cele din urma sa faca inspirata trecere la pneurile Bridgestone.

Sezonul 2008 a inceput destul de greu pentru ‘Doctor’, nocturna din Qatar nefiind pe placul sau, pentru ca apoi sa revina in varful piramidei odata cu primele curse europene, cand a devenit clar pentru toata lumea ca avantajul lui Casey Stoner din sezonul trecut nu mai este de actualitate. Cu forta mentala a unui adevarat campion Rossi s-a instalat in varful ierarhiei, punand presiune pe adversarul sau de la Antipozi, momentul psihologic al sezonului avand loc pe Laguna Seca.

Dupa cea mai buna cursa din ultimele doua sezoane si jumatate Valentino Rossi isi adjudeca victoria pe unul dintre circuitele declarate de el ca ‘fiind antipatice’, in timp ce Stoner suferea o grea infrangere sub aspect moral in primul rand. Si efectele s-au vazut la Brno si Misano, unde campionul din 2007 a cazut de fiecare data din postura de lider al cursei, lasandu-i calea libera lui Rossi spre titlul cu numarul 8! Pana atunci urmeaza 69. Victoria cu numarul 69 šŸ™‚

Tags: ,

1 thought on “Rossi 68”

  1. gorefest says:

    Dumy numarul 68 ar mai avea si o alta conotatie .. daca `mi peremiti sa ma joc putin cu cifrele , numarul 68 nu este numai numarul de victorii a lui Agostini ..ci este si o cifra formata din plamersul lui ….. 6 = titluri la GP , 8 = titlurile lui castigate in motociclism šŸ˜‰

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.