Menu
0 Comments

Vettel, noul Schumacher al Formulei 1

La 21 de ani si 9 luni germanul Sebastian Vettel a devenit cel mai tanar pilot din istoria Campionatului Mondial de Formula 1 care a plecat din pole position si care a castigat o cursa in Marele Circ. Toate acestea s-au intamplat dupa doar 28 de curse si intr-un loc mitic pentru F1, templul vitezei din Monza.

Intr-o zi in care monoposturile Ferrari, asteptate de toti tifosii sa triumfe, au dezamagit, la rampa a iesit acest foarte talentat si promitator Vettel care, paradoxal, a spalat imaginea Scuderiei castigand cu un motor Ferrari. Si inca un aspect care nu trebuie uitat din ecuatie, echipa Toro Rosso s-a format in urma cu doua sezoane pe scheletul defunctei Minardi, care daca ne amintim era codasa plutonului.

In ceea ce-l priveste pe Sebastian Vettel, eroul de la Monza si dupa multi un viitor campion mondial, acesta si-a facut debutul in F1 la Indianapolis in 2007, cand l-a inlocuit pe Robert Kubica la volanul unui monopost BMW Sauber, polonezul accidentandu-se in urma cu o saptamana in Grand Prix-ul de la Montreal. Nu se stia nimic in acel moment despre tanarul german care activa ca pilot de teste la BMW, dar acesta a incheiat pe locul opt, devenind cel mai tanar pilot din istorie care isi trecea in cont un punct in Formula 1.

Performanta din America i-a adus lui Sebastian un loc in cadrul echipei Toro Rosso, care l-a concediatla vremea respectiva pe anonimul Scott Speed. Dupa doar cinci curse de acomodare Vettel isi demonstra talentul in Marele Premiu al Chinei de la Shanghai, unde a incheiat pe un excelent loc patru, dupa o cursa de asemenea desfasurata pe ploaie, element care ii prieste din plin germanului, la fel ca si conationalului sau septuplu campion mondial. Este vorba evident de Michael Schumacher, care a declarat dupa cursa din Monza ca Vettel ‘a fost genial’.

SONDAJ:
[polldaddy poll=”926554″]

Tags: , , ,

1 thought on “Vettel, noul Schumacher al Formulei 1”

  1. sniperwolf1989 says:

    NU.Vettel va fii mai bun ca Schumacher

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.