Menu
0 Comments

Recenzie | Parfum cu aroma de femeie

Ecranizare dupa romanul Das Parfum. Die Geschichte eines Mörders, scris de elvetianul Patrick Süskind, filmul ‘Parfumul. Povestea unei crime’ introduce privitorul in atmosfera Frantei de secol XVIII, unde un individ pe nume Jean-Baptiste Granuille poseda un iesit din comun simt al mirosului.

Nimic neobisnuit pana aici, respectivul tanar orfan punandu-si in practica talentul la curtea unui renumit parfumier de origine italiana, Baldini daca am retinut bine. Filmul si povestea narativa se schimba radical in momentul in care personajul principal face o obsesie din descoperirea a ceea ce el numea parfumul ideal.

Astfel se transforma intr-un criminal in serie al carui unic scop era de a-si pregati mult doritul parfum, cu pretul vietii a 25 de femei din diverse straturi sociale, carora le rapea mireasma dupa o tehnica extrem de laborioasa.

Dupa 147 de minute destul de captivante, finalul derapeaza usor din punctul meu de vedere, in sensul ca acest Jean-Baptiste este prezentat intr-o lumina mesianica, faptele sale abominabile fiind puse in plan secund, scuzate oarecum de atingerea idealului numit ‘parfumul atractiei’.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6NQsCG1NwYg]

Tags: ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.