Menu
0 Comments

Trisorii: Ricco si Piepoli

Aproape ca nu trece o zi fara sa avem cunostinta de un nou caz de dopaj. Deja dovedit inca din timpul Turului Frantei, Riccardo Ricco nu a fost lasat singur in boxa acuzatiilor, alaturi de italian fiind adus de guler un alt impostor al plutonului profesionist: Leonardo Piepoli, conational si coechipier la defuncta Saunier Duval.

Cei doi nelegiuiti ai soselelor au speriat in ultimii doi ani intreg peisajul sportului cu pedale, cireasa pe tort fiind pusa in Giro si Le Tour, unde cei doi au lasat impresia ca urca muntii pe motocicleta si nu pe obiectul muncii omologat de UCI.

Spre deosebire de alte sporturi, unde mizeria este bine ascunsa sub pres, iar sportivii doar banuiti de departe ca fiind cu musca pe caciula, in ciclism se taie in carne vie si nu exista compromisuri. Cel putin asa se intampla in cazul francezilor si mai nou al italienilor, nivelul de toleranta fiind zero fata de sarlatanii soselelor, lunga lista a celor care au pacalit sportul sfarsind prin a se pacali pe ei insisi completandu-se cu alte doua nume: Ricco si Piepoli.

I-am luat impreuna pentru ca au folosit aceeasi Eritropoetina de ultima generatie, sunt italieni, au fost la aceeasi echipa (pe care au resusit sa o puna la indexul ciclismului) si nu in ultimul rand, mergeau pe aceleasi ‘motociclete’. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine despre ispravile celor doi…trisori ai sportului cu pedale.

De remarcat ca melodia aleasa pentru prezentare este mai mult decat potrivita: ‘In the End’. La sfarsit toti strengarii au parte de streang, simbolistic vorbind, in cazul de fata actiunea celor doi de a se dopa fiind sinonima cu sinuciderea sportiva.

Dar cum se intrebau la un moment dat doi buni prieteni, cum e mai bine in sport: sa fii curat, cinstit si sa sfarsesti prin paginile stufoase ale clasamentelor, fara niciun rezultat, fara sa stie cineva de tine, sau sa fii un trisor, care da un tun chiar si de o zi, castiga o cursa importanta si apoi scriu ziarele de tine chiar si dovedit ca necinstit. E si asta o forma de publicitate nu?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1OeUen6BlLU]

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza