Menu
0 Comments

Putin, gazul si aroganta fata de Romania

Intreaga media romaneasca a intors pe toate fetele declaratiile sumare ale presedintelui [pardon] premierului rus Vladimir Putin, care probabil trezit foarte bine dispus de dimineata ne-a facut ochi dulci de la inaltimea celui care dicteaza in aceste momente politica caloriferelor din Europa Centrala si de Est.

Potrivit domniei sale, Romania a devenit dintr-o data un reper pe harta intereselor comerciale si geopolitice ale Federatiei Ruse, ca doar asa putem traduce la o prima vedere cele spuse. Intr-o luare de cuvant in fata jurnalistilor, Vladimir Putin a pronuntat [dupa stiinta mea] cred ca pentru prima data numele Romania de cand face politica activa, spunand ca am putea primi de acum inainte gaz direct de la conducta Gazprom, fara intermediari, si, mai mult decat atat, ca am putea deveni noi in sine niste intermediari ai Rusiei.

In continuare se pot tese numeroase ipoteze si scenarii. Fie rusii vor sa ne scoata Nabucco din cap pentru a ne integra la South-stream, fie se incearca cu orice pret izolarea Ucrainei, fiind cunoscute deja existentele litigii dintre Bucuresti si Kiev [a se vedea dosarele Insula Serpilor-delimitarea platoului continental si constructia canalului Bistroe], fie domnul Putin a avut o asa mare dispozitie incat si-a permis pentru o clipa sa construiasca o anecdota.

[…dupa cateva zile in care textul a ramas nefinalizat s-a cam racit si subiectul, iar avantul scriitoricesc a palit si el]

Gazul a reintrat intre timp in conductele catre Europa de Vest, Ucraina a semnat cuminte noile acorduri, iar noi am ramas cu ‘aroganta’ lui Putin si ne-am intors la ai nostri si ale noastre. Evident ca nu am crezut niciodata ca acele declaratii ar trebui privite cu seriozitate. Nu-mi aduc aminte sa fi crezut vreodata nici macar in legenda lui Mos Craciun 🙂

Tags: , , , ,

1 thought on “Putin, gazul si aroganta fata de Romania”

  1. Mda.. sec … cu asa lideri, normal ca suntem ciuca mistourilor…

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.