Menu
0 Comments

Ferry Corsten, MVP la Liberty Parade 2009

Considerat de unii evenimentul muzical al anului, Liberty Parade a ajuns in 2009 la editia cu numarul 9, spectacolul de sunet si lumini inundand o data in plus plaja dintre Venus si Saturn. S-au asteptat undeva spre 50.000 de oameni, dar dupa informatiile preliminare au fost aproximativ 30.000. Oricum, mult auditoriu tinand cont de intrarea libera si de perioada spectacolului.

Conform traditiei petrecerea a inceput pe camioanele Vibe FM, unde au mixat Christian Green, Cristi Stanciu, Vika Jigulina, Emil Lassaria, Dan Ene, Sllash & Doppe, Treitl Hammond, Paul Damixie, Carlos & Jasc, pentru ca nebunia sa se mute pe plaja.

Startul maratonului muzical a fost dat la 19:28 de NTFO, cei doi DJ din Timisoara incalzind atmosfera pret de jumatate de ora, dupa care la butoane a urcat Lucian Barbulescu pentru 60 deminute extrem de alerte.

DJ Andi si Liviu Hodor au oferit o portie LIVE de Request 629 incepand cu ora 21, dupa care pe scena au urcat cei cinci italieni de la Planet Funk pentru un LIVE ACT destul de reusit.

Treaba cu adevarat serioasa a inceput odata cu intrarea in Arena a autohtonilor Vali Barbulescu, Optick si Allen, cei trei avand, asa cum ne-au obisnuit in fiecare an, seturi excelente. Vali a realizat o combinatie interesanta de remixuri, ‘Jump Around’, Still DRE’, Michael Jackson remixat si cateva ritmuri autentice de trance ridicand foarte sus atmosfera. Optick a oferit un set in stilul sau caracteristic, in timp ce Allen a dovedit ca nu si-a uitat trecutul de ‘trancer’ al emisiunii Nextlevel, realizand tranzitia spre Ferry Corsten.

Principalul invitat al Liberty Parade din 2009 si-a facut aparitia pe scena la ora 2:38, ritmurile si linia sunetului schimbandu-se brusc. Olandezul care a intrata in concurenta cu Armin van Buuren si Tiesto pe segmentul trance a dovedit ca este un profesionist desavarsit al butoanelor de la primul si pana la ultimul acord. Fara doar si poate, prezenta lui Ferry la pupitrul LP a dat o nota speciala evenimentului, stilul muzical diferit, mana artistului si impactul numelui sau creand imaginea de Big Party.

Nu comentez atitudinile unora sau altora. Ma feresc sa emit judecati despre ce au inteles unii si altii din maratonul muzical de peste 9 ore. Felicitari celor prezenti la fata locului, felicitari celor care nu au fost dar au ascultat. Sa speram ca acest nou LP consumat a mai pus o caramida la constructia unei culturi a muzicii electronice in Romania.

Ferry Corsten, dupa eveniment, pe pagina sa de Twitter:

Thank you, Romania, for an amazing and fun night in Constanta! I hope i will be back sooner rather than later…

Cateva imagini surprinse la LP 2009, cu multumiri pentru site-ul www.excuse.ro care a transmis LIVE evenimentul pe Internet:

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.