Menu
0 Comments

S-a stins legendarul Toni Sailer

Schiul alpin mondial este in doliu dupa disparitia legendarului austriac Toni Sailer, intrat in istoria sporturilor de iarna prin cele cele trei medalii de aur cucerite la Jocurile Olimpice de la Cortina d’Ampezzo.

Sailer a decedat la varsta de 73 ani, dupa o lunga suferinta, trecerea sa in lumea celor drepti fiind anuntata de Clubul de Schi din Kitzbuhel.

In afara medaliilor cucerite in 1956 la slalom, slalom urias si coborare, Seiler a fost de asemenea protagonistul Campionatelor Mondiale din 1958, cand a cucerit aurul in probele de coboroare, slalom urias si combinata.

Anul 1959 a marcat retragerea schiorului de pe partie, acesta dedicandu-se pasiunii sale pentru comedie. Sailer a revenit alaturi de sportul alb in 1972, cand a acceptat postul de director tehnic al Asociatiei Austriece de schi.

Supranumit ‘Blitz from Kitz” dupa orasul de origine Kitzbuhel, Sailer a fost premiat in 1985 cu Ordinul Olimpic pentru intreaga contributie adusa sportului, dupa ce fusese ales personalitatea sportiva austriaca a anilor 1956, 1957 si 1958.

Tags: ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.