Menu
0 Comments

Configurare tv tuner in Ubuntu

Problema configurarii tv tunerului in Ubuntu 9.04 si-a gasit in cele din urma rezolvarea, dupa zile bune de cautari pe atat de folositoarele forumuri ale utilizatorilor de Linux. Iata mai jos ingredientele si rezolvarea ecuatiei.

Avem una bucata Linux Ubuntu 9.04, un tv tuner model Leadtek Winfast/2000 XP si un soft TV Time, considerat cel mai bun pentru Linux. In cazul placa era detectata corect (card=34), problema fiind la identificarea tipului de tuner (tuner=5). Solutia gasita era sa inlocuiesc valoarea 5 cu o alta din dreptul unui tuner care sa functioneze la parametrii optimi.

Dupa multe cautari am descoperit in cele din urma si solutia salvatoare, una deloc dificila de altfel. Iata pasii de urmat:

1. Se scrie in terminal urmatoarea comanda: sudo gedit /etc/modprobe.d/options

2. Apare o noua fereastra in care se trece urmatoarea linie (asa cum apare mai departe): options bttv card=34 tuner=38 (sau 56 – ambele merg bine)

3. Restart la computer si la revenire deschidem aplicatia TV Time.

4. In Tv Time selectem frecventa Europe din meniu si cautam apoi canalele.

Multumiri pentru utilizatorii Forumului Ubuntu care au impartasit cunostinele lor tuturor celor interesati. Pentru mai multe amanunte accesati FORUMUL UBUNTU ROMANIA

 

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza