Menu
0 Comments

Legendarul Hermann Maier s-a retras din activitate

Schiul Alpin mondial este mai sarac incepand de astazi, austriacul Hermann Maier anuntandu-si retragerea din activitatea competitionala.

Debutant in Cupa Mondiala in 1996 pe cand avea 23 ani, cel supranumit pe buna dreptate Herminator a uimit lumea schiului alpin cu forta si stilul sau inconfundabil de a naviga printre porti si de a se lua la tranta cu cei mai aprigi versanti.

Patru globuri mari de cristal (1998, 2000, 2001, 2004), doua medalii olimpice de aur la Nagano (1998) si alte trei medalii de aur la Campionatele Mondiale, doua dintre acestea la Vail (1999) si una la Bormio (2005).  La toate acestea se adauga un total de 54 de victorii individuale.

Accidentat grav in 2001 cand a fost lovit de o masina in timp ce se intorcea pe motocicleta sa de la un antrenament, Maier a fost la un pas de a-si pierde unul dintre picioare. Sezonul 2002 a fost compromis total si o data cu el si editia Jocurilor Olimpice de la Salt Lake City.

Cand multi il credeau terminat ca sportiv, Hermann Maier si-a demonstrat o data in plus caracterul puternic revenind in Cupa Mondiala la inceputul anului 2003 in slalomul urias de la Adelboden. Nu a mai fost niciodata cel dinaintea accidentului, desi a continuat sa se mentina in elita.

Acum, la aproape 37 ani pe care ii va implini pe 7 decembrie, Hermann Maier a decis sa iasa pe usa din fata a schiului alpin. Jos palaria in fata unui mare campion!

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.