Menu
0 Comments

Lucian Bute, adevaratul capitan al corabiei Romania

In urma cu un an, mai precis pe 24 octombrie 2008, parea neverosimil ca Lucian Bute sa fie pus in dificultate. Bell Center din Montreal fusese atunci locul luptei dintre campionul nostru si mexicanul Librado Andrade. La captul a 11 runde dominate de Lucian a venit ultima repriza care a aruncat in aer ambele tabere, dupa ce Andrare a facut ca Bute sa fie numarat. Chiar si asa Lucian Bute a fost declarat invingator prin decizie unanima a celor trei judecatori de margine.

Dupa mai bine de un an cei doi s-au aflat din nou fata in fata, de aceasta data in Pepsi Colliseum din Quebec City, unde Andrade anunta sus si tare ca vrea sa faca ordine si sa demonstreze ca in 2008 a fost declarat invins pe nedrept. Tarziu in noapte pe pamant canadian, aproape de ivirea zorilor in Romania, Lucian Bute a pus lucrurile la punct cu priciperea si talentul unui adevarat campion mondial, trimitandu-l de doua ori la podea in repriza a 4-a pe mexican.

A fost mai intai o combinatie de lovituri pe care Andrade a reusit sa le gestioneze, revenind in ring desi a fost numarat, pentru a se recunoaste invins definitiv dupa alte cateva zeci de secunde, cand upercutul de stanga al lui Bute i-a tamponat ficatul mexicanului. Cei peste 16.000 de spectatori din arena au explodat intr-un glas: “Bute, Bute”, de parca meciul s-ar fi jucat cel putin in apropiere de Pechea langa Galati, locul de origine al campionului nostru.

Pe langa titlul mondial pe care l-a aparat cu succes, Lucian Bute a facut inca o data, ca de altfel toti campionii care ne reprezinta, o extraordinara reclama pozitiva Romaniei. Cu tricolorul de gatul campionului, cu mii de oameni care-i scandeaza numele si alte cateva milioane aflati in spatele micului ecran, Romania a mai iesit inca o data din cenusiul cotidian. Lucian Bute a fost, duminica dimineata, (noapte peste ocean), capitanul care a inaltat pavilionul la catarg, cel care ne-a facut, chiar si pentru putin, sa fim din nou mandri de apartenenta noastra.

In vremuri tulburi ca acestea, in care cei care ar trebui sa ne conduca si sa ne reprezinta cu cinste, arunca cu noroi pe obrazul natiunii, impartind pumni in stanga si in dreapta, si in egala masura unii altora miseleste, un campion roman, un barbat adevarat, Lucian Bute pe numele lui, si-a castigat faima si respectul tot cu pumnul, dar barbateste, cu sudoare si munca asidua in zecile de ore petrecute la antrenamente.

Comentariul LIVE al meciului dintre Bute si Andrade:

RUNDA 4: Repriza precedenta a fost castigata clar de Bute. Incepe runda a 4-a cu Andrare luandu-si locul in centrul ringului. Lucian il controleaza cu serie de lovituri. Combinatie devastatoare a lui Bute si Andrade este la pamant!!! Bute isi macina adversarul, care s-a ridicat cu greu de la podea. Upercut de stanga la ficat si Andrade este KO. S-A TERMINAT. LUCIAN BUTE ISI PASTREAZA TITLUL MONDIAL

RUNDA 3: Lucian Bute a castigat si runda secunda potrivit sursei citate mai jos. Schimbare in tactica lui Bute, sportivul nostru facand un pas inainte in ring. Directa de stanga, croseu de dreapta si din nou directa de stanga: Andrade lasa capul pe spate. Vizibil iritat de loviturile incasate, mexicanul se arunca in atac.

RUNDA 2: Prima runda a fost castigata de Bute in opinia unui arbitru platit de televiziunea care transmite meciul. Andrade continua sa-l caute pe Bute dominand centrul ringului, dar pugilistul nostru il controleaza cu un croseu de dreapta. Meci tactic foarte bun facut de Lucian pana acum. Serie de lovituri de ambele parti, Andrade fiind pugilistul mai activ.

RUNDA 1: A inceput meciul dintre Bute si Andrade. Mexicanul incearca sa domine centrul ringului, dar Lucian il tine la distanta cu directa de dreapta. Combinatie stanga-dreapta reusita de Bute, care continua sa se afle in defensiva.

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.