Menu
0 Comments

Revansa fijienilor dupa 18 ani

Chiar daca nu au interpretat ritualul Cibi, varianta fijiana a celebrului Haka neozeelandez, echipa micutului stat din Pacific s-a impus, la Bucuresti, in fata Romaniei, scor 29-18, dupa ce la pauza stejarii conduceau cu 11-7.

Pentru Fiji victoria de pe dreptunghiul verde al stadionului Arcul de Triumf reprezinta  revansa asteptata de 18 ani in fata Romaniei, dupa ce tricolorii castigau in 1991 la Cupa Mondiala, cu 17-15.

Vizibil motivati dupa esecul din meciul cu Italia A de la Piacenza, jucatorii pregatiti de Serge Lairle au reusit o prima repriza frumoasa sub privirile celor aproximativ 2500 spectatori prezenti in tribunele cochetei arene de langa Arcul de Triumf.

Florin Vlaicu (doua lovituri de pedeapsa transformate) si Ovidiu Tonita (eseu) au marcat punctele Romaniei intr-o prima repriza controlata de stejari. Singurul moment de ezitare a fost rapid taxat de fijieni, care si-au trecut in cont la randul lor eseul prin Vereniki Goneva.

In partea secunda meciul a curs intr-o singura directie, la fel si eseurile fijienilor, mai precis trei la numar, astfel ca inaintea finalului tabela arata un 11-29 edificator pentru cele petrecute pe teren. Ultimele minute au aratat o echipa a Romaniei capabila de efort si astfel Danut Dumbrava a adus al doilea eseu, o incercare a consolarii si, de ce nu, a sperantei pentru o calificare la editia din 2011 a Cupei Mondiale.

Accesati pentru comentariul LIVE al meciului Romania-Fiji

Altfel, sambata au avut loc alte confruntari intre emisfere. Iata rezultatele inregistrate:

Irlanda – Africa de Sud 15-10
(Toate punctele gazdelor au fost reusite de Jonathan Sexton – 24 ani. De retinut ca sud-africanii sunt campioni mondiali en-titre)

Scotia – Argentina 6-9
(Sud-americanii au marcat punctele victoriei printr-un drop gol izbutit de Rodriguez in finalul meciului de la Edinburgh)

Italia – Samoa 24-6
(Rezultat asteptat, diferenta de valoare dintre cele doua echipe fiind cea afisata de scor)

Tags:

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.