Menu
0 Comments

World Snooker schimba politica pentru viitor

Snooker Event-15

Cei care se ocupa de destinele snooker-ului la nivel mondial au inteles in sfarsit sa iasa din carapacea conservatorismului care a dominat sportul cu origini britanice pana acum si sa initieze un plan de relansare a sportului cu bile care a inceput sa fie tot mai indragit pe toate liniile mapamondului.

La presiunea jucatorilor de top, printre care ii amintesc pe Ronnie O’Sullivan si John Higgins, cei mai vocali dintre toti, Sir Rodney Walker a anuntat extinderea circuitului mondial profesionist la 15 turnee pe an, plus mai multe competitii invitationale.

Primul care a raspuns pozitiv a fost insusi legendarul si simpaticul Steve Davis. De sase ori campion mondial, Davis a salutat decizia World Snooker anuntand ca aceasta va reprezenta un adevarat pas inainte pentru snooker ca sport si pentru jucatorii profesionisti care in prezent disputa mai multe meciuri in calificarile de la Pontin’s Prestatyn decat in concursurile de puncte.

Miscarea World Snooker era asteptata si a venit la timp, intr-un moment in care circuitul mondial numara doar sase turnee de puncte, la care se adauga Masters-ul de la Wembley Arena. Prea putin pentru un sport aflat intr-o continua ascensiune in ultima decada, mai precis de cand postul paneuropean Eurosport a transmis regulat marile competitii.

Intotdeauna m-am intrebat, evident retoric, de ce in snooker nu este posibil un circuit asemanator cu cele din tenis sau golf, cu turnee, daca nu saptamanale, atunci cel putin lunare sau bilunare. Si iata ca raspunsul World Snooker a venit mai bine acum decat poate niciodata, asa cum se prefigura intr-un anumit moment.

Si mai este ceva. Oficialii World Snooker au simtit ca isi pierd autoritatea si risca prin politica dusa pana acum sa scindeze scena mondiala a snooker-ului intre un circuit mondial tot mai subtiat si putin frecventat, pe de o parte, si seriile mondiale paralele aparute tocmai din dorinta de a populariza sportul in zone mai putin accesate pana in prezent (n.a. – vezi World Series of Snooker).

Sa fie snooker, din ce in ce mai mult snooker la televizor si, de ce nu, cu indrazneala si initiativa, chiar si la noi in tara.

photo credit: Florian Knorn

Tags:

1 thought on “World Snooker schimba politica pentru viitor”

  1. litza says:

    Felicitari! Este o decizie buna si cat se poate de normala tinand cont de amploarea pe care a luat-o snookerul in ultima perioada

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza