Menu
0 Comments

Campionii anului 2009: Bute, Dragulescu, Pavel

Pornesc in demersul meu de la Gala Zece pentru Romania organizata de postul Realitatea TV, unde pe primele doua locuri in ierarhia celor mai buni sportivi romani ai anului au fost alesi doi fotbalisti.

Mai precis Adrian Mutu si Cristian Chivu. N-am nicio problema cu cei doi sau cu sportul rege. Dimpotriva chiar. Intotdeauna le-am urmarit evolutiile la echipele de club si la nationala, dar sincer sa fiu am primit cu mahnire nominalizarea celor doi.

Ca profesionisti isi fac munca pentru care sunt platiti, dar ca si performante la nivel national mai au inca multe de aratat. Sau poate varful de forma a fost atins la EURO 2008, unde Romania a fost cea mai fricoasa echipa dintre cele 16 participante?

Mahnirea mi-a fost insa indulcita de hotararea organizatorilor de acorecta alegerea publicului larg si de a acorda premiul pentru cel mai bun sportiv al anului campionilor mondiali Lucian Bute si Marian Dragulescu.

Asa mai merge domnilor conationali care vedeti doar fotbal, spargeti seminte si ascultati manele. Sa stiti ca tricolorul a fost inaltat pe cel mai inalt catarg de Bute si Dragulescu, dupa sute de ore de antrenamente si tone de sudoare cazuta.

Alaturi de Lucian Bute si Marian Dragulescu l-as adauga in lista campionilor si pe Andrei Pavel, ‘Cneazul’ tenisului romanesc care in 2009 a decis sa se retraga si care a tinut in spate, de multe ori de unul singur, aproape an de an incepand din 1996, echipa de Cupa Davis a Romaniei.

A fost o greseala reparata in ultimul moment, dar ce ne facem cu restul alegerilor strambe?

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza