Diaconu, invins clar de Pascal

Adrian Diaconu a ratat o buna sansa de a reveni in elita boxului profesionist mondial, fiind invins, clar, la puncte, de un Jean Pascal care a demonstrat stiinta in ring si mai ales explozie in lovituri.

Programat tot in Montreal ca revansa la lupta din 19 iunie, cand Pascal l-a deposedat pe Diaconu de titlul obtinut de acesta la Bucuresti in fata lui Chris Henry, meciul dintre cei doi a fost dominat de canadianul de origine haitiana.

Desi Diaconu a incercat sa-si atraga adversarul intr-o lupta tactica, cu stapanirea centrului ringului, Pascal a fost pugilistul mai activ, cel care a punctat decisiv de fiecare data, cel care a facut impresie artistica.

Pus serios in dificultate in anumite momente, Diaconu a parut la final ca nu intelege decizia unanima a celor trei judecatori de margine, dar hotararea acestora, in opinia mea, a reflectat intocmai realitatea din ring. 117-111, 117-111 si 118-110 in favoarea lui Jean Pascal, care ramane cu titlul mondial al categoriei semigre versiunea WBC.

Pentru Adrian Diaconu, 31 ani, este a doua infrangere consecutiva a carierei, dupa 26 succese obtinute la profesionisti.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza