Menu
0 Comments

Romania, locul 8 la Campionatul Mondial de handbal feminin

Pornisem la drum cu obiectivul declarat al unei clasari in primele cinci echipe, dar in in cele din urma am sfarsit pe opt, dupa cea mai aspra infrangere din turneu. Inca un turneu ratat, alti doi ani irositi si imaginea podiumului din Rusia 2005 este tot mai departe.

Cu toate acestea, judecand dupa rezultate si prezenta in teren, echipa Romaniei nu a facut un turneu deloc rau la Suzhou in China. Artimetic vorbind am obtinut cinci victorii, am incheiat un meci la egalitate si am pierdut alte trei dispute.

Daca victoriile au fost obtinute, cu exceptia Ungariei, in fata unor echipe din lumea a treia a handbalului (vezi Chile, Japonia, Tunisia si China), infrangerile la limita cu Norvegia si mai ales Spania au fost cele care au compromis intregul turneu.

Ce poti spune cand pierzi de doua ori in ultima secunda? Mai intai portarita adversa iti respinge cu piciorul o aruncare decisiva (vezi meciul cu Norvegia), pentru ca mai apoi o adversara iti marcheaza gol intr-un final halucinant (vezi Aguilar in meciul cu Spania). Am fost acolo, ne-am batut pentru fiecare minge. Am trecut de la agonie la extaz pentru a ajunge din nou la prima stare, dar in sport, ca de altfel in orice alt domeniu al vietii, daca lipseste acel gram de noroc care sa faca diferenta tot rezultatul poate fi rasturnat. Si s-a vazut cel mai bine la acest turneu final.

Dintre toate jucatoarele cea mai buna impresie mi-au lasat-o cele doua portarite, Paula Ungureanu si Florentina Stanciu. Dupa retragerea Luminitei Hutupan-Dinu am crezut ca poarta va ramane descoperita mult timp, dar acest campionat ne-a scos in fata doua jucatoare de mare valoare.

Pe Ionela Stanca-Galca o stiam din 2005 ca un pivot de mare valoare, extremele Cristina Varzaru si Ramona Maier si-au facut si ele datoria, desi in meciurile decisive s-au vazut poate prea putin. Carmen Amariei a iesit la rampa in meciul cu Spania, cand a tras dupa ea intreaga echipa, dar nu a fost suficient de una singura, iar Cristina Neagu a aratat potential, dar trebuie sa se mai maturizeze in joc. Pacat de accidentarea din meciul cu echipa Coreii de Sud. Din spate le avem pe Clara Vadineanu, Ada Moldovan, Iulia Puscasu, Adriana Nechita si toate celelalte fete, asa ca nu vad de ce am face un capat de tara din acest loc 8.

Urmeaza un alt campionat european, mondial, alt turneu olimpic si tot asa. Daca am pierdut acum la limita, probabil ca vom castiga data viitoare. Important este sa tinem capul sus si sa muncim in continuare, daca nu mai mult atunci cel putin la fel.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza