Menu
0 Comments

Upgrade Firefox 3.5.6 pe GNU/Linux Ubuntu 9.04

In randurile de mai jos voi explica modalitatea de instalare a pachetului Firefox 3.5.6 pe sistemul de operare GNU/Linux Ubuntu 9.04. Pentru cei mai putini avizati, Ubuntu 9.04 se instaleaza cu browser-ul Firefox 3.0 instalat, o versiune care pe mine cel putin m-a nemultumit in comparatie cu Opera 10 si Chromium 4.0.

Pot spune ca Firefox 3.0 mi s-a parut mai slab si decat Epiphany, un web browser exclusiv pentru mediul de lucru GNU/Linux. Inspirat de Forumul Ubuntu am decis asadar sa fac upgrade la Firefox, versiunea 3.5.6 fiind anuntata ca fiind mult mai rapida decat precedenta.

Pentru instalarea pachetelor create de Mozilla trebuie instalat mai intai pyton scriptul Ubuntuzilla, dupa care se ruleaza in Terminal comanda ubuntuzilla.py -a install -p firefox

Dupa cateva confirmari care nu necesita o foarte mare intrebuintare, upgrade-ul este terminat si noul Firefox poate fi rulat cu incredere. La prima vedere intr-adevar pot spune ca se misca mai repede decat versiunea anterioara, dar inca am semne de intrebare cu privire la capacitatea de a depasi Opera si Chromium (aceasta fiind ordinea in acest moment).

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.