Menu
0 Comments

Avatar, doar un SF si nimic mai mult

Dupa agitatia pe care a reusit sa o starneasca in randul cinefililor si nu numai, putem afirma ca 2010 a inceput sub semnul Avatarului. Un film inainte de toate controversat, de unii apreciat, de altii criticat, dar care incaseaza sume enorme intr-un timp relativ scurt.

Potrivit IMDB, Avatar se situeaza la 21 ianuarie pe locul secund in clasamentul incasarilor all time world wide, cu 1,627,852,205 dolari, la o foarte mica diferenta de liderul Titanic. Este o chestiune de zile pana cand Avatar va deveni lider absolut la incasari si are tot timpul din lume sa stabileasca o referinta foarte greu de atins pentru filmele care urmeaza sa iasa pe piata.

PhotonQ-AVATAR
Creative Commons License photo credit: PhOtOnQuAnTiQuE

In regia lui James Cameron, cel care a scos la lumina, printre altele, Titanic, Terminator sau Aliens, filmul Avatar este unul dintre multele SF-uri create de cinematografia americana si atat.

Premiat cu doua Globuri de Aur si favorit cert pentru cel putin doua Oscaruri, Avatar se situeaza ca productie intre Lord of the Rings si 300, in sensul ca este mai bun ca ecranizarea Eroilor de la Termopile (miscatoare poveste istorica, dar foarte slaba productie cinematografica) si mai slab ca Stapanul Inelelor (unde efectele speciale sunt puse mult mai bine in valoare si actiunea este mult mai reala).

Probabil pana la o anumita varsta Avatar este un film care sa te lase cu gura deschisa, dar privind mai atent scenariul si firul actiunii realizezi ca povestea este simplista, presarata cu numeroase clisee clasice pentru arta regizorala hollywoodiana.

Avatar este un SF cu multe efecte speciale, cu o poveste simpla, chiar banala, un film pe care l-ai uitat imediat ce l-ai vazut, daca nu cumva te-a plictisit intr-atat incat sa nu mai astepti previzibilul final.

In vremuri de criza, Avatar este inainte de toate o mare lovitura financiara. Punct.

Tags: , , ,

1 thought on “Avatar, doar un SF si nimic mai mult”

  1. Pingback: The Hurt Locker a luat fata Avatarului la Oscar | DUMITRU STIRCU

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza