Sporturi de iarna

Cuche, uriasul de la Kitzbuhel

Zeci de mii de suporteri ai schiului alpin s-au adunat la baza partiei Streif din Kitzbuhel pentru a asista la cea mai tare coborare din calendarul Cupei Mondiale, printre spectatori numarandu-se si celebrii David Coulthard, Niki Lauda sau Bernie Ecclestone.

Spectacolul de pe partie a fost asigurat de Didier Cuche, elvetianul de 35 ani trecandu-si in cont o victorie asteptata dupa succesul obtinut in urma cu o zi la Super G.

Cronometrat la sosire cu timpul de 1:53.74, Cuche l-a deposedat de victorie pe surprinzatorul sloven Andrej Sporn, care a impus timpul de referinta in fata unor nume grele din Cupa Mondiala.

Hahnenkammrennen
Creative Commons License photo credit: K_Gradinger

Pornit al saptelea in cursa, Sporn a realizat un parcurs de exceptie, oprind cronometrul la 1:54.02, fiind mai bun ca norvegianul Aksel-Lund Svindal, castigatorul Cupei Mondiale in 2009, sau carismaticul american Bode Miller, care de aceasta data a reusit sa ajunga la sosire pentru a-i strange mana slovenului.

Onoarea austriecilor a fost salvata intr-o oarecare masura de Mario Scheiber, care a sosit al patrulea, cu 1:54.25, in timp ce Hans Grugger a fost al saselea, cu 1:54.49. Americanul Miller a incheiat pe locul 9, in timp ce a doua surpriza a concursului a fost furnizata de croatul Natkko Zrncic-Dim.

In varsta de doar 24 ani, sportivul croat a incheiat pe un excelent loc 10, fiind al 46-lea la start. Un alt croat prezent in top 10 a fost Ivica Kostelic, specialistul probelor tehnice surprinzand asistenta cu un loc 7 nesperat inaintea cursei.

La cei 40 ani ai sai, suedezul Patrick Jaerbyn s-a luat la tranta cu selectiva partie Streif, terminand pe un mai mult decat ideal loc 13, in fata unor competitori cu pretentii mult mai mari in Cupa Mondiala.

In alta ordine de idei, Edith Miklos, reprezentanta Romaniei in Cupa Mondiala la feminin, a incheiat pe locul 36 coborarea de la Cortina d’Ampezzo, unde victoria i-a revenit americancei Lindsey Vonn.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza