Menu
0 Comments

Gardianul si Ziua trag obloanele peste editiile printate

Doua dintre numele importante ale presei scrise centrale, Gardianul si Ziua, isi vor inceta activitatea in varianta printata incepand de miercuri, 6 ianuarie, respectiv joi, 7 ianuarie. Motivul? Evident criza economica tot mai sufocanta de la zi la zi.

Potrivit HotNews in pericol de a-si pierde locul de munca sunt cel putin 200 oameni, acesta fiind numarul angajatilor Ziua. De la Gardianul nu au fost inca date publicitatii cifre, dar oricum sunt si acolo cu siguranta de ordinul zecilor.

Cele doua nume vor continua sa existe in formatul electronic, ceea ce alimenteaza o data in plus ipoteza conform careia viitorul presei este bazat pe mediul online.

Oricat am vrea sa ramanem de conservatori, Internetul incepe sa domine autoritar toate sferele de activitate si o data cu aceasta situatie economica speciala (n.a. – nu mai pot cu criza) cred ca si presa va trece printr-un amplu proces de reorganizare.

Vor ramane pe piata doar actorii cu adevarat puternici, cei care si-au construit o politica solida de marketing. Pana la urma, daca-mi este permisa comparatia, este ca in fotbal, unde Unirea Urziceni, CFR Cluj castiga titlul, iar Universitatea Craiova, UTA sau Universitatea Cluj se zbat pe unde pot.

Pacat insa de oamenii care vor ramane fara locuri de munca, intr-o societate si asa aglomerata de numarul tot mai mare al somerilor. Si luminita de la capatul tunelului este inca departe.

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza