Menu
0 Comments

Mutu pozitiv!

Nu ca ar fi personajul pozitiv al unui film sau jucatorul decisiv al unei partide. Comitetul Olimpic National Italian a anuntat, joi, ca Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina la un control anti-doping efectuat pe 10 ianuarie la finalul meciului dintre Bari si Fiorentina, partida in care atacantul formatiei Viola a marcat un gol.

Fiorentina - agosto 2009 - San Piero a Sieve (FI)
Creative Commons License photo credit: il carca

Cunoscut in intreaga lume pentru apetitul sau ofensiv din fata portilor adverse, dar si pentru numeroasele derapaje extrasportive, Mutu a facut rapid inconjurul lumii cu noua sa problema, pentru care risca intre 1 si 4 ani suspendare fiind recidivist dupa cazul cocaina de la Chelsea.

In ceea ce priveste CONI, trebuie amintit ca aceasta institutie are un mare prestigiu recunoscut la nivel mondial in lupta anti-doping, fiind de notorietate cazurile ciclistilor Alejandro Valverde, Danilo Di Luca sau Davide Rebellin, ultimul fiind deposedat de medalia de argint cucerita la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Mai multe amanunte despre sibutramina

Chiar si asa sa nu-i cantam inca sfarsitul lui Mutu ca fotbalist profesionist. In mod normal dupa toate uzantele va urma proba B, care vine sa verifice primul verdict. Din experienta ciclismului de cele mai multe ori verdictul initial nu a fost schimbat.

In orice caz, stirea despre depistarea pozitiva a lui Mutu vine ca o mare pata de noroi pe obrazul unui jucator trecut printr-o suspendare de 7 luni, reabilitat cu mare dificultate la Juventus si Fiorentina, si care in 2010 a marcat sapte goluri in sase meciuri: unu cu Siena (6 ianuarie), unu cu Bari (10 ianuarie), doua cu Chievo (14 ianuarie), doua cu Lazio (20 ianuarie) si unu cu Bologna (17 ianuarie).

Presa italiana a scris in urma acestor reusite ca ‘Fenomenul’ s-a intors. Dupa controlul pozitiv anuntat de CONI se pare ca s-a intors ca sa aiba de unde fi suspendat din nou, daca pana la urma proba A va fi confirmata de proba B.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza