Diverse

Romania bate la portile Mondialului din Suedia

De patru ori campioana mondiala in istorie, nationala masculina de handbal a Romaniei a fost obligata in acest an sa joace preliminarii pentru a ajunge in playoff-ul Campionatului Mondial din Suedia 2011.

O situatie extrem de neplacuta care arata cat de mult a coborat valoric handbalul masculin din Romania in ultimii ani. Prezenta la Mondialul din Croatia 2009 si ocuparea locului 15 la final nu a reprezentat decat un foc de paie intr-o mare de nereusite ani la randul, ratarea prezentei la Europeanul din Austria intarind convingerea ca suntem inca departe de elita.

Ajunsi sa evolueze cu natiuni modeste precum Marea Britanie sau Finlanda, elevii pregatiti de fostul mare international Vasile Stanga si-au demonstrat valoarea in meciul cu Bosnia-Hertegovina, principala contracandidata la obtinerea locului in baraj.

Cu victorie in fata Serbiei in preliminariile pentru Campionatului European, reprezentativa bosniaca parea la prima vedere o sperietoare pentru Sania si ai lui, amintind mai mult de cosmarul Muntenegru.

Meciurile de baraj vor avea loc pe 12/13 si 19/20 iunie

Pe teren jocul a curs in favoarea echipei Romaniei, care a stiut cu maturitate si daruire sa castige, scor 29-26, scutindu-ne de emotiile devenite traditionale pentru finalurile de partida. Obiectiv indeplinit pentru Romania, care asteapta tragerea la sorti cu speranta unui adversar cat mai accesibil in drumul spre turneul final din Suedia.

Din grupele preliminare s-au calificat in play-off urmatoarele echipe:

ElvetiaRomaniaSlovaciaOlandaGrecia (n.a. – a invins Muntenegru!), LituaniaPortugalia.

In play-off sunt deja calficate urmatoarele echipe:

Austria, Croatia, Cehia, Spania, Germania, Ungaria, Islanda, Norvegia, Polonia, Rusia, Slovenia, Serbia, Ucraina.

La turneul final din Suedia sunt deja calificate echipa gazda si detinatoarea titlului mondial Franta. Celor doua li se vor alatura alte trei echipe de la Campionatul European.

Tragerea la sorti a meciurilor de baraj va avea loc pe 31 ianuarie la Viena.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza