Snooker

Higgins, pentru a doua oara in cariera campion la Openul Galez

Jucatorul scotian John Higgins a castigat, duminica seara, Openul Galez, dupa ce l-a invins in finala pe insusi detinatorul titlului, englezul Allister Carter, cu 9-4. ‘Vrajitorul din Wishaw’ a avut un inceput de meci fabulos, castigand primele cinci jocuri ale finalei. Cu break-uri de 95, 101 , 137 si 81 puncte, Higgins a incheiat prima sesiune cu avantaj linistitor, scor 6-2.

John Higgins - The Wizard of Wishaw
Creative Commons License photo credit: zawtowers

“Am fost incantat de felul in care am evoluat in primele cinci frame-uri. Au fost cele mai placute momente ale carierei mele. Este dificil sa castigi orice turneu cu atat de multi jucatori de calitate, dar sunt bucuros pentru castigarea acestui al doilea titlu la Openul Galez”, a declarat Higgins, care s-a impus prima data la turneul din Tara Galilor in 2000.

John Higgins a incercat de doua ori obtinerea break-ului maxim in finala cu Ali Carter. Mai intai s-a oprit la 137 puncte, in jocul patru, pentru ca in jocul unsprezece sa ajunga la 72 puncte, dupa care Carter a revenit la masa obtinand frame-ul la limita, cu 73 puncte.

Pentru victoria de la Newport in contul lui Higgins vor intra 35.000 lire sterline, la care se adauga alte 2.000 lire sterline pentru cel mai mare break reusit in faza finala a turneului, acesta fiind de 138 puncte.

Altfel, John Higgins se mentine in urma acestui turneu pe primul loc in clasamentul mondial provizoriu, cu un total de 53740 puncte, pe locul secund situandu-se englezul Ronnie O’Sullivan, cu 44235 puncte.

Urmatorul turneu de puncte este Openul Chinei, acesta urmand a se disputa in intervalul 29 martie-4 aprilie la Beijing.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza