Diverse

Locul 14 pentru Eva Tofalvi in proba de sprint (7.5 km)

Biatlonista Eva Tofalvi s-a clasat pe locul 14, sambata, in cursa de sprint (7.5 km) desfasurata in cadrul intrecerilor olimpice de biatlon, acesta fiind cel mai bun rezultat al delegatiei Romaniei de pana acum la a 21-a editie a Jocurilor Olimpice de Iarna.

Tofalvi, care a terminat proba cu timpul 20.45.1, la 49,5 secunde dupa campioana olimpica Anastasia Kuzmina (19.55.6). Podiumul a fost completat de Magdalena Neuner (Germania) si Maria Dorin (Franta).

A doua reprezentanta a Romaniei clasata a fost Mihaela Purdea, aceasta terminand cursa cu al 39-lea timp, dupa ce a ratat o tinta in poligonul de tragere. In final, Purdea a pierdut 1 minut, 56 secunde si 6 zecimi fata de Kuzmina.

Dana Plotogea s-a clasat pe locul 49, la 2 minute, 16 secunde si 7 zecimi in spatele invingatoarei, dupa ce a ratat doua tinte la tragerea din pozitia in picioare.

A patra la start, Alexandra Stoian a incheiat pe un dezamagitor loc 85, dupa ce a ratat nu mai putin de patru din cele zece tinte din poligon, acumuland o intarziere de 4 minute si 9 secunde.

Tofalvi, Purdea si Plotogea s-au calificat astfel pentru cursa de pursuit.

Magdalena Neuner am Berg
Creative Commons License photo credit: IDA-48

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza