Diverse

Olandezul Kramer, campion olimpic la patinaj viteza (5000 m)

Medalie de aur si nou record olimpic pentru olandezul Sven Kramer in proba de 5000 metri disputata in cadrul intrecerilor de patinaj viteza disputate in Richmond Olympic Oval.

Patinatorul de 23 ani a oprit cronometrul la 6 minute, 14 secunde si 60 sutimi, stabilind astfel un nou record al competitiei.

Locul secund i-a revenit sud-coreeanului Lee Seung-Hoon (6:16.95), in timp ce bronzul a mers la rusul Ivan Skobrev (6:18.05).

IMG_2296
Creative Commons License photo credit: adrian8_8

Americanul Ohno a ratat aurul la 1500 metri pe pista scurta

Campion olimpic la Salt Lake City in proba de 1500 metri, americanul Apolo Anton Ohno a ratat primul loc in competitia de la Vancouver, fiind intrecut de sud-coreeanul Lee Sung-Ju.

Patinatorul asiatic a oprit cronometrul dupa 2 minute, 10 secunde si 949 miimi, suficient pentru a-i invinge pe americanii Apolo Anton Ohno si J.R.Celski.

Canadianul Jean Oliver a trecut la mai putin de doua secunde pe langa medalia de bronz, ocupand in final doar locul patru.

Pentru Lee, 20, victoria de la 1500 metri este cea mai importanta a carierei.

Primul aur pentru americani la mogule

Hannah Kearney a adus prima medalie de aur pentru delegatia Statelor Unite ale Americii, dupa ce a castiga, sambata seara, concursul feminin de mogule din cadrul intrecerilor de schi freestyle.

Cu un total de 26.63 puncte, Kearney a devansat-o pe Jennifer Heil din Canada (25.69 puncte), bronzul revenindu-i unei alte americance, Shannon Bahrke (25.43).

In afara podiumului s-a clasat japoneza Aiko Uemura (24.68).

Cum Heil a esuat in tentativa de obtine primul loc, asteptarea canadienilor pentru un aur la o editie a Jocurilor Olimpice desfasurata pe teren propriu se prelungeste.

Altfel, Kearney a devenit prima sportiva din Statele Unite campioana olimpica in proba de mogule, dupa Donna Weinbrecht la Albertville in 1992.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza