Oltchim, victorie la pas cu Hypo

Diverse

Succes important pentru Oltchim Rm.Valcea in grupele Ligii Campionilor, formatia pregatita de Radu Voina impunandu-se pe terenul celebrei formatii Hypo Niederoesterreich Viena, cu 31-26 (18-15), la capatul unui joc dominat aproape in intregime.

Oltchim a controlat jocul de la Viena inca din primul minut, Ionela Stanca si Cristina Naegu trecandu-si in cont cate o dubla in primele opt minute, astfel ca tabela arata 5-1 pentru formatia valceana.

DSC_2839
Creative Commons License photo credit: thowi

Eliminarea Cristinei Neagu le-a readus in joc pe jucatoarele carismaticului Gunnar Prokom, Hypo profitand de superioritatea numerica pentru a echilibra jocul.

O noua eliminare primita de Valeria Bese a facut ca gazdele sa preia conducerea, scor 9-8, dupa care Ionela Stanca a restabilit egalitatea in urma unui contraatac finalizat ca la carte.

Dupa mai multe ratari in debut, extrema Ramona Maier a inceput sa-si faca jocul si Oltchim revenea la conducere, scor 10-9, din acel moment campioana Romaniei punand stapanire totala pe meci.

Oltchim a avut chiar si avantaj de sase goluri, scor 17-11, dar la cabine s-a intrat in cele din urma cu 18-13.

Gazdele au inceput partea secunda cu un gol marcat de frantuzoaica Marion Limal si cu o aparare extrem de agresiva. Tactica lui Hypo s-a dovedit in cele din urma falimentara in fata unei formatii Oltchim Rm.Valcea in mare forma.

Patricia Vizitiu a iesit din nou la rampa, marcand nu mai putin de 7 goluri, astfel ca la jumatatea reprizei secunde tabela arata 25-16 in favoarea Oltchimului. O contributie importanta la pastrarea ecartului a avut-o si portarita Paul Ungureanu, ale carei interventii au cantarit decisiv in economia partidei.

Profitand de o usoara relaxare a valcenelor, gazdele de la Hypo s-au apropiat in ultimele minute la doar patru goluri diferenta, dar Oltchim a gestionat finalul cu maturitate, obtinand o victorie extrem de pretioasa in drumul spre semifinalele Ligii Campionilor.

Peste o saptamana la Ramnicu Valcea va sosi Dinamo Volgograd, echipa invinsa in primul meci al grupei, pe teren propriu, de Viborg, scor 30-29.

No Comments

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

Diverse
Semiprezidentialism falimentar

Eu as protesta impotriva mizeriei de ambiguitate in care traim (orbecaim) din 89 incoace si pentru corectarea careia avem nevoie de rescrierea Constitutiei in ideea definirii in clar a tipului de regim politic pe care il dorim: prezidentialism pe model american sau parlamentarism de inspiratie britanica, italiana, germana? E clar …