Oltchim, victorie la pas cu Hypo

Succes important pentru Oltchim Rm.Valcea in grupele Ligii Campionilor, formatia pregatita de Radu Voina impunandu-se pe terenul celebrei formatii Hypo Niederoesterreich Viena, cu 31-26 (18-15), la capatul unui joc dominat aproape in intregime.

Oltchim a controlat jocul de la Viena inca din primul minut, Ionela Stanca si Cristina Naegu trecandu-si in cont cate o dubla in primele opt minute, astfel ca tabela arata 5-1 pentru formatia valceana.

DSC_2839
Creative Commons License photo credit: thowi

Eliminarea Cristinei Neagu le-a readus in joc pe jucatoarele carismaticului Gunnar Prokom, Hypo profitand de superioritatea numerica pentru a echilibra jocul.

O noua eliminare primita de Valeria Bese a facut ca gazdele sa preia conducerea, scor 9-8, dupa care Ionela Stanca a restabilit egalitatea in urma unui contraatac finalizat ca la carte.

Dupa mai multe ratari in debut, extrema Ramona Maier a inceput sa-si faca jocul si Oltchim revenea la conducere, scor 10-9, din acel moment campioana Romaniei punand stapanire totala pe meci.

Oltchim a avut chiar si avantaj de sase goluri, scor 17-11, dar la cabine s-a intrat in cele din urma cu 18-13.

Gazdele au inceput partea secunda cu un gol marcat de frantuzoaica Marion Limal si cu o aparare extrem de agresiva. Tactica lui Hypo s-a dovedit in cele din urma falimentara in fata unei formatii Oltchim Rm.Valcea in mare forma.

Patricia Vizitiu a iesit din nou la rampa, marcand nu mai putin de 7 goluri, astfel ca la jumatatea reprizei secunde tabela arata 25-16 in favoarea Oltchimului. O contributie importanta la pastrarea ecartului a avut-o si portarita Paul Ungureanu, ale carei interventii au cantarit decisiv in economia partidei.

Profitand de o usoara relaxare a valcenelor, gazdele de la Hypo s-au apropiat in ultimele minute la doar patru goluri diferenta, dar Oltchim a gestionat finalul cu maturitate, obtinand o victorie extrem de pretioasa in drumul spre semifinalele Ligii Campionilor.

Peste o saptamana la Ramnicu Valcea va sosi Dinamo Volgograd, echipa invinsa in primul meci al grupei, pe teren propriu, de Viborg, scor 30-29.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza