Menu
0 Comments

Miguel Angel Jimenez castigator in Dubai

In varsta de 46 ani, spaniolul Miguel Angel Jimenez, numarul 60 in ierarhia mondiala, a castigat editia din acest an a Omega Dubai Desert Classic, turneu dotat cu premii totale de 1.7 milioane dolari parte a PGA European Tour.

Al doilea cel mai varstnic castigator din Dubai, dupa Mark O’Meara (47 ani) campion in 2004, ibericul Jimenez a avut parte de un final cum nu se poate mai echilibrat si pasionant in egala masura, disputand nu mai putin de trei runde suplimentare cu englezul Lee Westwood, numarul unu in clasamentul jucatorilor profesionisti europeni.

Miguel Angel Jimenez

Miguel Angel Jimenez

Aflat la -11 sub par dupa cele patru runde ale turneului, Jimenez era la cabine savurand un trabuc atunci cand Westwood reusea un birdie la ultima cupa, trimitand disputa pentru titlu in play-off.

Dupa o scurta pauza cei doi jucatori au revenit la startul cupei 18 spre deliciul celor cateva sute de spectatori din tribuna amplasata la Emirates Golf Club.

Jimenez a trecut in play-off de la agonie la extaz, fiind foarte aproape de a trimite mingea in lac la a doua lovitura din runda secunda, dupa care Westwood a ratat doua lovituri de titlu.

Astfel finala dintre cei doi jucatori a ajuns la cupa 9, unde Jimenez a reusit un birdie care i-a adus mult doritul trofeu si un cec in valoare de 296.500 euro. Westwood s-a multimit in final cu locul secund si un premiu de 197.664 euro, in timp ce pe pozitia a treia a incheiat cel mai bun jucator asiatic al momentului, Tongchai Jaidee, acesta reusind -10 sub par, parcurs care i-a adus 111.767 euro.

Italianul Edoardo Molinaro a fost al patrulea, la -9 sub par, la egalitate cu germanul Martin Keymer, cei doi urcand in clasament in ultima runda a turneului, dupa un parcurs mai putin reusit din partea nord-irlandezului Roy McIlroy (n.r. – campionul de la Dubai din 2009) si a spaniolului Alvaro Quiros (n.r. – castigatorul Mastersului din Qatar 2010), ambii terminand la -8 sub par.

Ajuns la editia cu numarul 21, turneul Dubai Desert Classic are o pozitie importanta in calendarul PGA European Tour, pe lista fostilor invingatori regasindu-i pe Colin Montgomerie, Ernie Els si Tiger Woods, acesta din urma triumfand in 2006 si 2008.

Victoria in 2009 a fost obtinuta de nord-irlandezul Rory McIlroy, care la 19 ani si 273 zile a devenit cel mai tanar castigator din istoria turneului.

Circuitul PGA European Tour programeaza in intervalul 11-14 februarie Avantha Masters, turneu de 1.5 milioane de euro desfasurat pe traseul clubului DLF din New Delhi.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.