Menu
0 Comments

Rossi, debut furtunos cu noul YZR-R1

Echipa de uzina Yamaha a lansat, joi, la Sepang noul model YZR-R1 cu putin timp inainte de primele teste oficiale ale noului an. Urcat la ghidon, ‘Doctorul’ Valentino Rossi a pus diagnosticul dupa 84 tururi: “Este o motocicleta foarte rapida”. Un nou record al circuitului malaysian si aproape jumatate de secunda in fata australianului Casey Stoner.

Closer
Creative Commons License photo credit: 向日葵小班班

Diferenta si mai mare fata de rivalii niponi de la Honda, Andrea Dovizioso si Dani Pedrosa lasand impresia ca mai au inca mult de lucru pentru a fi cu adevarat competitivi.

Noutatea pentru 2010 vine din partea FIM care a limitat la sase numarul motoarelor pe care pilotii le vor putea folosi intr-un sezon.

Rossi este nemultumit de masura dar anunta ca si-ar putea prelungi activitatea in Motomondial si dupa sezonul 2010 daca decizia revenirii la motoarele de 1000 cc va fi pusa in aplicare.

Cu totii tanjim dupa duelurile din anii 2005-2006, cand spectacolul era la el acasa in MotoGP. Masura reducerii capacitatii cilindrice la 800 cc s-a dovedit una paguboasa atat economic, cat si la nivelul spectacolului sportiv.

UPDATE 5 Februarie

Campionul mondial Valentino Rossi a incheiat testele de la Sepang in topul ierarhiei, reusind pentru a doua zi la rand cel mai bun timp in antrenamentele cronometrate.

Echipierul de la Yamaha a parcurs un total de 32 tururi, suficient pentru a impune timpul de referinta al zilei, ‘Doctorul’ oprind cronometrul la 2:00.925.

Australianul Casey Stoner (Ducati) l-a urmat din nou indeaproape pe italian, campionul mondial din 2007 fiind inregistrat cu timpul de 2:01.320.

Al treilea timp i-a apartinut spaniolului Jorge Lorenzo (Yamaha), care si-a imbunatatit substantial performanta din ziua anterioara, ajungand la 2:01.680, la capatul a 60 de tururi acoperite.

Dani Pedrosa a salvat imaginea Honda dupa o zi secunda dezamagitoare, ibericul fiind cronometrat vineri cu al patrulea timl, 2:01.822.

Pe pozitia a cincea a urcat campionul mondial din Superbike, americanul Ben Spies (Yamaha Tech 3), acesta demonstrand ca are capacitatea de a escalada rapid spre varful ierarhiei. Spies a fost inregistrat cu 2:02.266.

Urmatoarele teste sunt programate tot pe circuitul malaysian de la Sepang, in intervalul 24-26 februarie.

Sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Motociclism va debuta pe 11 aprilie in Qatar.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza