Ciclism

Armstrong, distantat de Contador in prima etapa din Criterium International

Rutierul spaniol Alberto Contador a castigat prima batalie a sezonului cu americanul Lance Armstrong, pe care l-a distantat la aproape patru minute in prima etapa din Criterium International, cursa traditionala desfasurata pe teritoriul Frantei.

Etapa cu final in catarare pe Col de L’Ospedale a fost castigata de francezul Pierrick Fedrigo (Bouygues Telecom).

Contador a sosit in grupul principal de urmaritori, la un minut si 21 secunde intarziere fata de invingator, in timp ce Armstrong nu a reusit sa tina ritmul cu fostul sau coechipier de la Astana, terminand la 5 minute si o secunda in spatele lui Fedrigo.

“Nu am avut cea mai buna zi si nu m-am asteptat la alt rezultat. Daca as fi avut acest rezultat in timpul Turului Frantei as fi raspuns ca sunt dezamagit, dar pentru aceasta parte a sezonului nu este un rezultat care sa ingrijoreze”, a declarat Armstrong.

De cealalta parte, Contador a declarat: “Nimeni nu este invincibil si nu pot castiga mereu”.

Podiumul etapei de 175.5 kilometri cu startul la Porto Vecchio a fost completat de Tiago Machado (RadioShack), sosit la 15 secunde dupa Fedrigo, si de Samuel Sanchez (Euskaltel), rutier cronometrat cu o intarziere de 21 secunde.

Cursa desfasurata in acest an pe teritoriul insulei Corsica se va termina, duminica, dupa o etapa in linie de 75 kilometri desfasurata dimineata si o proba contratimp de 7.7 kilometri programata dupa-amiaza.

Tour Down Under
Creative Commons License photo credit: david_a_lea

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza