Menu
0 Comments

Noul sezon a inceput, circul continua in Formula 1

Devine obsesiva discutia despre Formula 1 si spectacolul de pe circuit, mai precis despre absenta acestuia. In fiecare an se introduc reguli noi, se interzice schimbarea pneurilor, pentru a se reveni in sezonul urmator, apoi se interzice realimentarea in timpul cursei si tot asa.

Unii sunt multumiti, altii sunt nemultumiti, dupa caz, in functie de interese, clasari etc. Situatia din Formula 1 seamana izbitor cu sistemul de invatamant din Romania cand, dupa fiecare guvernare sau schimbare de ministrii, apar noi si alte schimbari care au darul de a-i bulversa complet pe cei implicati.

Grila Marelui Circ s-a scindat in doua. Pe de-o parte criticii noilor reguli, Jenson Button si Michael Schumacher in rol de principali contestatari, iar de cealalta parte cei care indeamna la calm si rabdare, cu Bernie Ecclestone si Stefano Domenicali aparatori ai starii de fapt existenta.

Campion in 2009 in urma unuia dintre cele mai plictisitoare campionate din istorie, Button tanjeste cel mai probabil dupa ‘foarte spectaculoasele’ curse cand defila la zeci de secunde in fata lui Barrichello. Acelasi Barrichello care ii facea cadouri lui Michael Schumacher intre 2000 si 2005, oferindu-i pe tava germanului victoriile intr-o maniera extrem de nesportiva. Chiar rusinoasa pentru un campion mondial.

Revenit in campionat dupa patru ani in care si-a incercat norocul fie ca directoras pe la Ferrari, fie prin Superbike-ul german, Schumacher se lanseaza in critici la adresa noilor reguli introduse de FIA pentru a-si ascunde propria neputinta. Locul sapte pe grila, pozitia a sasea la finalul cursei pentru septuplul campion mondial si o revenire aproape in anonimat pentru german.

Bernie indeamna la calm si rabdare, afisand o atitudine paternalist-impaciuitoare, in timp ce Domenicali isi freaca mainile de satisfactie dupa dubla din Bahrain. Si chiar are de ce si mai ales cu ce. Ferrari a trecut printr-un sezon 2009 dezastruos, iar in noul sezon a iesit in fata cu o masina completa din toate punctele de vedere si cu doi piloti adevarati.

Una peste alta, Formula 1 ramane ca in fiecare an un Mare Circ, in care luptele subterane si interesele de culise iau prin planul competitiei sportive, desi cursa din Bahrain a fost una peste media ultimului sezon. Depasiri au existat destule, suspans a fost, iar neprevazutul si-a facut aparitia in cazul Vettel.

Tags:

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza