Menu
0 Comments

Beogradska Arena, mandria sarbilor. Noi cu ce iesim in fata?

Cand vine vorba de infrastructura trebuie sa recunoastem, cu umilinta, ca suntem undeva in lumea a treia. Avem o singura arena acoperita de peste 5.000 locuri, Sala Polivalenta din Bucuresti, care si-a depasit de mult perioada de gratie si unde gazduim de la intreceri sportive, cupe ale liceelor si pana la concerte de tot felul.

Probleme apar astfel mereu cand trebuie sa organizam un meci de Cupa Davis sau o partida internationala de handbal si volei, unde exigentele sunt mari si realitatea din Romania cruda.

Asa se face ca tenisul il organizam pe unde apucam, prin Brasov, Sibiu si poate, intr-o zi, chiar in sufrageria generoasa a vreunui miliardar de Dambovita, iar Buzaul a devenit un fel de Mecca al handbalului masculin romanesc, dupa ce Dinamo, Steaua si HCM Constanta au evoluat acolo, pe rand, in Liga Campionilor.

Nu am fost nici bombardati de raidurile aviatiei NATO, ba dimpotriva stam la masa cu toti membrii Aliantei, si nici nu ne-am ciomagit in vreun razboi interetnic. Suntem chiar prieteni buni cu toate minoritatile conlocuitoare.

Chiar si in aceste conditii infrastructura din Romania este o mare vale a plangerii, o rusine nationala care ar trebui asumata de fiecare guvernare de dupa 90.

Si cum sa nu-ti fie rusine cand la Belgrad, sarbii cei care nu sunt nici in UE si nici in NATO au o sala polivalenta de (atentie!) 25.000 locuri, construita in 2004 si care a costat 70 milioane euro (putin sub jumatatea sumei alocate pentru noul stadion national de la Bucuresti).

Si te mai intrebi de ce la sporturile de echipa sunt printre primii. Handbal, volei si sa nu mai vorbim de baschet. Pentru ca le place, pentru ca sunt muncitori, ambitiosi si au pus mereu interesul national in fata oricaror ambitii marunte. In cazul de fata este vorba de un meci din primul tur al Grupei Mondiale intre echipa gazda, Serbia, si Statele Unite.

In tribunele Beogradska Arena vor fi cu siguranta peste 20.000spectatori care vor urmari meciul in conditii decente, chiar de cinci stele si, cel mai important, vor crea un adevarat cosmar pentru echipa adversa.

Noi unde am fi jucat oare cu americanii daca ne-ar fi calcat tara in aceasta competitie de elita?

Inside the Belgrade Arena during the Fed Cup
Creative Commons License photo credit: womenstennis

Tags: ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza