O’Sullivan, eliminare dubioasa la Openul Chinei (ca sa nu spun blat)

Bunul simt si respectul pentru snooker si sport in general ma obliga sa nu spun ca Ronnie O’Sullivan a trantit meciul cu Tian Pengfei din primul tur al Openului Chinei.

Nici nu as avea dovezi sa sustin o astfel de grozavie, dar nici autoritatile sportului si cele abilitate nu au fost vreodata in stare sa probeze vreun meci trucat. Practic este imposibil de facut asa ceva.

Ai nevoie de dovezi, probe solide, inregistrari, martori. Orice privitor de snooker si cunoscator al fenomenului intr-o masura cat de mica a putut observa stilul lui Ronnie in acest meci.

Si-a invitat de fiecare data adversarul sa vina la masa si sa loveasca decisiv, iar cand acesta nu a mai reusit a fost el cel care a pus capat intalnirii spre uluiala lui Pengfei si a intregului public spectator.

Asadar, surpriza si nu prea in disputa dintre englezul Ronnie O’Sullivan si chinezul Tian Pengfei din primul tur al tabloului principal de concurs de la Openului Chinei.

Cotat cu cele mai mari sanse la castigarea meciului prin prisma numelui, a experientei si rezulatelor inregistrate pana acum in cariera, O’Sullivan a reusit sa faca praf meciului, finalul fiind de-a dreptului hilar atat pentru tanarul Pengfei, cat si pentru spectatorii prezenti in tribuna.

Condus cu 4-3 pe tabela, O’Sullivan a avut sansa trimiterii meciului in jocul decisiv, avand doar de trimis bila neagra in buzunarul superior stang.

Pozitia bilei albe era ideala si doar un amator sau un jucator cu deficiente de vedere ar fi putut rata acea situatie mai mult decat evidenta.

Pengfei deja se resemnase cu pierderea jocului si se pregatea de jocul decisiv, in timp ce spectatorii isi frecau mainile de bucurie pentru spectacolului din arena.

Numai ca O’Sullivan a fost de alta parare, trimitand bila neagra cat de incet a putut, suficient pentru ca aceasta sa ramana agatata pe marginea buzunarului.

Chiar daca la cei 23 ani nu a vazut prea multe in circuitul mondial profesionist, Pengfei a ramas cu gura cascata la grozavia lui Ronnie, prin mimica fetei parca rugandu-l pe englez sa mai execute o data.

O’Sullivan a strans mana oponentului sau si a parasit zambitor arena.

Ronnie nu se afla la prima abatere pe pamant chinez, in urma cu doar cativa ani aducand injurii golanesti unor ziaristi chinezi in timpul unei conferinte de presa.

Altfel, Stephen Maguire si Jamie Burnett sunt doi dintre jucatorii profesionisti cercetati de politia britanica pentru un posibil blat la unul dintre turneele importante ale circuitului mondial.

Ronnie 'Rocket' O'Sullivan
Creative Commons License photo credit: Yuxuan.fishy.Wang

2 Comments on "O’Sullivan, eliminare dubioasa la Openul Chinei (ca sa nu spun blat)"


  1. Nu cred ca ar trebui sa mire pe cineva comportamentul acestui “geniu”. Si ca orice geniu el are o groaza de capricii. NU?!

    Reply

    1. Da. Adevarat. Eu chiar il simpatizez pentru talentul si chiar nebunia lui, dar faza din meciul asta a echivalat intr-un fel, daca vrei, cu cea din 2007, din sferturile UK Championship, cand a plecat de la masa de joc lasandu-l ca la dentist pe bietul Hendry. Nu poti sa faci chiar asa daca esti profesionist si iti respecti meseria. E ca si cum un artist pe scena canta jumatate din melodii si termina concertul inainte de termen.

      Reply

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza