Menu
0 Comments

The Hurt Locker a luat fata Avatarului la Oscar

Marele castigator la a 82-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film a fost The Hurt Locker, care a obtinut nu mai putin de sase statuete de aur.

Kathryn Bigelow a primit distinctia pentru cel mai bun regizor, devenind astfel prima femeie din istoria Oscarurilor care este recompensata cu acest titlu.

The Hurt Locker a mai fost premiat pentru montaj, mixaj, editare sunet, imagine si cel mai bun screenplay.

Considerat mare favorit la Oscar dupa ce a escaladat rapid in fruntea ierarhiei incasarilor si mai ales dupa ce a creat o adevarat isterie mondiala, Avatar a primit doar trei distinctii.

Atat de discutatul si de controversatul film al lui James Cameroon a primit Oscarul la categoria Art direction, cinematografie si efecte vizuale unde a castigat detasat in fata District 9 si Star Trek.

Daca despre Avatar am vorbit intr-o recenzie anterioara, ma simt nevoit sa adaug cateva fraze si despre The Hurt Locker, film difuzat chiar in seara premiilor Oscar de postul PROTV.

Cu incasari de doar 21 milioane dolari, spun doar in conditiile in care Avatar, spre exemplu, a obtinut peste 2.6 miliarde dolari in primele patru luni de la lansare, The Hurt Locker pune in imagini povestea unei echipe de genisti care se afla in teatrul de razboi din Irak.

Intreg filmul prezinta lupta contracronometrul pe care sergentul James, personaj jucat de Jeremy Renner, o duce cu bombele plantate de insurgenti in diferite locatii urbane.

Firul actiunii este unul destul de plictisitor la prima vedere, dar transpunerea pe pelicula a unui cadru real te face sa ramai pana la final in fata micului sau marelui ecran, dupa caz, pentru a afla deznodamantul unui conflict parca interminabil.

Vazand The Hurt Locker am avut senzatia, de cele mai multe ori, ca sunt martorul unui documentar Discovery, mai ales ca nu cu mult timp in urma Viasat Explorer a prezentat un material similar produs de BBC in teatrul de razboi din Irak.

Nu cred ca The Hurt Locker este chiar cel mai bun film al momentului, dar pentru ca vine cu o poveste reala si destul de apasatoare pentru publicul american, se prea poate ca acest Oscar sa fie meritat, mai ales daca tinem cont de concurenta reprezentata de Avatar, Inglorious Bastards, Up in the Air, District 9 sau alte pelicule.

Cel mai bun actor a fost desemnat Jeff Bridges pentru rolul din Crazy Heart, in timp ce Sandra Bullock a fost aleasa cea mai buna actrita dupa rolul jucat in The Blind Side. [Vezi lista completa a categoriilor, nominalizarilor si invingatorilor]

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza