Menu
0 Comments

Will Power a obtinut victoria la Sao Paolo

Revenit in competitie dupa o accidentare care l-a tinut departe de circuite incepand cu luna august a anului trecut, australianul Will Power a bifat la Sao Paolo a doua victorie din cariera, impunandu-se pentru mai putin de doua secunde in fata americanului Ryan Hunter-Reay.

Pilotul echipei Penske Racing a trecut la sefia cursei dupa o frumoasa depasire la interior cu trei minute ramase de disputat din cursa inaugurala a sezonului 2010.

Ultimul loc pe podium a fost ocupat de brazilianul Vitor Meira de la echipa AJ Foyt, spre bucuria miilor de fani care au luat loc in tribunele circuitului urban din Sao Paolo.

Cu 12 minute inaintea finalului cursei, australianul Ryan Briscoe a scapat masina de sub control lovind zidul de protectie, moment in care se afla la conducerea cursei puternic presat din spate de Hunter-Reay.

Intrecerea de 300 mile de la Sao Paolo a fost intrerupta dupa acoperirea a 36 din cele 75 tururi programate, metropola braziliana fiind inundata de o ploaie torentiala caracteristica pentru inceputul toamnei.

Cursa a fost intrerupta pentru aproape 45 minute, moment in care pe primele trei pozitii se aflau Hunter-Reay, Power si scotianul Dario Franchitti. Dupa uscarea circuitului la conducere a urcat Franchitti, urmat de coechipierul sau Scott Dixon si englezul Mike Conway.

Hunter-Reay a revenit la conducerea cursei dupa intrarea la boxe a pilotilor din fata sa, americanul debutant pentru echipa Andretti Autosport fiind urmat de Briscoe si tanarul brazilian Rafael Matos.

Australianul Briscoe a preluat sefia cursei in turul 54, pentru a scapa masina in decor dupa doar cinci minute, fiind puternic presat de Hunter-Reay. Cursa a fost neutralizata cu steag galben dupa care, la reluare, a fost randul americanului sa fie urmarit si presat de Power.

Pilotul de la Antipozi a atacat decisiv in penultimul viraj al circuitului, reusind o depasire curata care i-a adus in final a doua victorie din cariera in IndyCar, dupa cea obtinuta in 2009 la Edmonton, si a cincea in cursele de monoposturi.

In varsta de 29 ani, Power a suferit un grav accident pe 23 august 2009 in antrenamentele pentru etapa programata pe circuitul de la Sonoma, cand a fost transportat la spital cu dubla fractura la vertebre si o leziune la spate.

Pentru prima data dupa un deceniu seria americana IndyCar a revenit pe pamant brazilian, de aceasta data pentru o cursa stradala la Sao Paolo, dupa ce intre 1996 si 2000 ovalul de la Rio de Janeiro a fost gazda pentru cursele din CART World Series.

Urmatoarea etapa a seriei IndyCar va avea loc pe 28 martie pe circuitul stradal din St.Petersburg, Florida, sezonul 2010 avand un total de 17 curse, dintre care cinci pe circuite stradale, patru pe trasee permanente si alte opt pe clasicele ovale de viteza caracteristice pentru motorsportul nord-american.

Rezultate:

 1. Will Power      Penske         2h00m57.7112s
 2. Ryan Hunter-Reay   Andretti          + 1.8581s
 3. Vitor Meira     Foyt            + 9.7094s
 4. Raphael Matos    Luczo Dragon/de Ferran   + 10.4235s
 5. Dan Wheldon     Panther          + 10.8883s
 6. Scott Dixon     Ganassi          + 11.3473s
 7. Dario Franchitti   Ganassi          + 12.0579s
 8. Mike Conway     Dreyer & Reinbold     + 12.1654s
 9. Helio Castroneves  Penske           + 12.7411s
10. Tony Kanaan     Andretti          + 13.4850s
11. Justin Wilson    Dreyer & Reinbold     + 13.9193s
12. EJ Viso       KV             + 16.9039s
13. Ana Beatriz     Dreyer & Reinbold     + 19.6451s
14. Ryan Briscoe     Penske          + 1m14.9191s
15. Danica Patrick    Andretti           + 1 tur
16. Simona de Silvestro HVM            + 3 tururi

Abandonuri:

  Mario Romancini   Conquest           46 laps
  Alex Lloyd      Dale Coyne          30 laps
  Alex Tagliani    Fazzt             28 laps
  Hideki Mutoh     Newman/Haas/Lanigan      27 laps
  Milka Duno      Dale Coyne          20 laps
  Takuma Sato     KV               0 laps
  Marco Andretti    Andretti            0 laps
  Mario Moraes     KV               0 laps

Sarah Fisher
Creative Commons License photo credit: iDream_in_Infrared

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.