Diverse

Lectia de germana, Bayern in finala

Champions League - Semifinal - Bayern Munich Vs. Lyon
Creative Commons License photo credit: Rami ™

Returul semifinalei Ligii Campionilor dintre Olympique Lyon si FC Bayern Munchen a fost genul de meci in care o echipa se impune pentru ca cealalta joaca mai prost.

Scorul de 3-0 si hat-trickul reusit de Ivica Olic ar putea crea confuzia ca Bayern a dominat copios jocul, sufocand adversarul printr-un fotbal magistral.

Bavarezii nu au facut altceva decat sa intre in teren si sa joace in fata unei echipe debusolate de miza confruntarii.

Dupa 0-1 pe Fussball Arena din Munchen, lyonezii ar fi trebuit sa manance gazonul de pe Gerland si sa asedieze inca din primul minut poarta unui Hans-Jorg Butt.

Cu un Cris agonizant in defensiva si fara nicio idee ofensiva, Lyon a fost prada usoara in fata unui Bayern speculativ, care nu a iertat nicio eroare. Si au fost vreo trei, Olic profitand pentru un hat-trick de povestit nepotilor.

Marea speranta Lisandro Lopez nu a miscat in fata defensivei improvizate din fata sa, iar Govou probabil ca dupa meci a inceput sa-si caute casa in alt oras, altul decat Lyon.

Bineinteles ca dupa meci nemtii n-au mai fost nemti in declaratii, aducand mai mult a latino-americani. “Vrem Inter in finala”, “Capul lui Mourinho vrem” sau “Am jucat un fotbal aproape de perfectiune” sunt sintagmele care au facut rapid inconjurul mapamondului.

La cum a ajuns pana in finala, as putea paria inca de pe acum ca marele Bayern va fi maturat la Madrid indiferent de adversar. Sa ne gandim putin numai la Van Gaal in comparatie cu Pep Guardiola sau Jose Mourinho si vedem deja raportul de forte din teren.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza