Snooker

Legenda Steve Davis in sferturi la Crucible

Meci de poveste in optimile de finala ale Campionatului Mondial, englezul Steve Davis calificandu-se, sambata, in sferturile de finala, dupa ce l-a invins pe insusi campionul mondial in exercitiu, John Higgins, cu 13-11.

Ultima sesiune a meciului a inceput de la scorul de 9-7 in favoarea legendei Steve Davis. Acesta a castigat primul joc al reprizei inaugurale, dupa care Higgins a revenit la doua jocuri in urma unui break de 98 puncte.

‘Vrajitorul din Wishaw’ a preluat controlul meciului, impresionand asistenta cu un break de 115 puncte in jocul cu numarul 18 si Davis mai avea un avans minim.

Fin tactician si extrem de precis in lovituri, Steve Davis a refacut ecartul de trei jocuri, distantandu-se la 12-9, dupa ce s-a impus in ultimul frame al primei reprize si in cel care a deschis repriza finala.

Higgins a reactionat cu doua break-uri de peste 50 puncte in jocurile 21, respectiv 22, apropiindu-se din nou la un singur frame distanta de oponentul sau.

La cei 52 ani ai sai, Davis a gestionat ideal finalul meciului, profitand din plin si de ratarile unui Higgins presat moral de cele sase titluri mondiale pe care legendarul Davis le-a cucerit in anii 80.

Victorie cu 13-11 si Steve Davis merge in sferturile de finala, acolo unde il astepta pe invingatorul disputei dintre englezul Martin Gould, revelatia de pana acum a turneului, si australianul Neil Robertson.

Gould conduce cu 11-5 inaintea sesiunii finale, care este programata sambata dupa-amiaza.

In paralel cu disputa celor doi va incepe o noua partida care nu trebuie ratata, la masa urmand a se afla fostii campioni mondiali Ronnie O’Sullivan si Mark Williams.

Altfel, dupa doua sesiuni, Graeme Dott il conduce autoritar pe Stephen Maguire, scor 12-4, ultima sesiune a meciului fiind programata, sambata seara, cu incepere de la ora 21.

The View From Row B
Creative Commons License photo credit: zawtowers

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza